Η μέρα που πάγωσε ο χρόνος – Εννιά χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Άλπεις

 

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013, όταν ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 είχε την πιο άτυχη στιγμή της ζωής του. Είχε βγει εκτός πίστας που έκανε σκι, με συνέπεια να χτυπήσει σε έναν βράχο και να πέσει με το κεφάλι σε έναν άλλον.

Κατευθείαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής (στη Γκρενόμπλ) και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Βγήκε από το κώμα σχεδόν έξι μήνες μετά, στις 16 Ιουνίου 2014, και μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της γαλλικής πόλης των Άλπεων στη Λωζάννη της Ελβετίας, που επίσης εγκατέλειψε στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από έναν χρόνο απομόνωσης στην έπαυλή του.

Το μυστήριο γύρω από τη κατάσταση της υγείας του

Την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος με τις 91 νίκες σε πίστες της Φόρμουλας 1 τη γνωρίζουν μόνο οι οικείοι του. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ για δωμάτιο – νοσοκομείο, για τα χιλιάδες ευρώ που κοστίζει η νοσηλεία του, ακόμα και ότι κάποιες στιγμές… συνέρχεται και παρακολουθεί αγώνες.

 

Ο Μίχαελ Σουμάχερ ήταν ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές στην ιστορία του αθλητισμού. Οι ετήσιες απολαβές του υπολογίζονταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια στο απόγειο της καριέρας του.

Ήταν επίσης γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση. Ονομάστηκε ειδικός πρεσβευτής της ΟΥΝΕΣΚΟ το 2002 κι έγινε πρωτοσέλιδο, όταν δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των θυμάτων του μεγάλου σεισμού και του τσουνάμι, που έπληξε χώρες του Ινδικού Ωκεανού τον Δεκέμβριο του 2004.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις