Τελειώνει ο «γολγοθάς» της Φαρκαδόνας

Ένα ακόμη ματς έμεινε για να ολοκληρωθεί μια καταστροφική χρονιά για την Φαρκαδόνα η οποία ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Μια χρονιά που γίνανε αρκετά λάθη , με την ΑΕΦ να μένει χωρίς το βασικό χρηματοδότη της από τα μισά του πρωταθλήματος καθώς ο Τάσος Φραγκούλης αποχώρησε, τους “μπλε” να βγάζουν μια ολόκληρη σεζόν σε ξένο γήπεδο και χωρίς τη μαζική στήριξη του κόσμου, τους παίκτες να έρχονται και να φεύγουν με ρυθμούς πολυβόλου, τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και την πιο κομβική στιγμή να τιμωρείται η ομάδα με αφαίρεση βαθμών.

Η ΑΕΦ μπήκε στο γήπεδο στις 20 Ιουλίου και από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν από το ρόστερ πάνω από 45 παίκτες (σ.σ οι οποίοι μάλιστα ανακοινώθηκαν χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που πέρασαν από την προετοιμασία).

Οι Βάιος Ντάσκας, Θωμάς Πατσιαλής, Γιώργος Γεωργίου, Βασίλης Σαμαράς, Χρήστος Νάκου, Κώστας Γιώτας Α., Θοδωρής Φορτούνης, Παναγιώτης Κοντοβάς, Λάζαρος Κουμπούρας , Δημήτρης Γκαντιάς, Δημήτρης Αετόπουλος , Πέτρος Διβανές , Ανδρέας Τσιούκας , Αλέξης Νικούλης, Παναγιώτης Παπαευθυμίου , Περικλής Μηνάς, Μιχάλης Σταμέκος , Βασίλης Μπασιάκας , Παναγιώτης Πολυζόπουλος, Σωτήρης Ρεντζιλάς, Δημήτρης Ψύρρας, Σπύρος Ζαφειρίου, Γιώργος Ιακωβάκης, Φώτης Γκουντρουμπής , Γιάννης Κουλτσιάκης, Παντελής Γρηγορίου, Θωμάς Παπανδρέου, Γιορντάν Ετόφ, Μπόγιαν Ίλιεφ, Νίκος Φλιούκας, Σωτήρης Κεχαγιάς, Έντι Καραγκιόζη, Λάζαρος Κωστακιώτης, Γιάννης Ξάνθος, Κώστας Τσικρικάς, Πέτρος Λένος, Θέμης Καπράλος, Σάκης Νάκος, Γιάννης Γεωργιάδης, Χρήστος Ντάλλας και Βασίλης Φλώρος φόρεσαν την φανέλα της ΑΕΦ σε επίσημο ματς, οι Μάλλιαρης, Παληγιάννης, Παπαδόπουλος, Παππάς, Γκαγκαστάθης και Γάτσιος αν και αρχικά ανακοινώθηκαν στην συνέχεια αποχώρησαν πριν την έναρξη του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής ενώ οι Μίλκοβιτς, Καρανίκας, Βερβέρας, Τριφούνοβιτς, Μπαντίκος και Καρακώστας συμμετείχαν στην προετοιμασία αλλά δεν αποκτήθηκαν ποτέ.

Σαν να μην έφτανε αυτό από τον πάγκο της Φαρκαδόνας πέρασαν οι Ρούσσας, Προβίδας, Τσίρκοβιτς, Τσιαούσης (υπηρεσιακός), Τέγος-Ευαγγέλλου και Τσικρικάς-Γιώτας. Σε αυτό δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο.

Η Φαρκαδόνα ανέβηκε το δικό της “γολγοθά” και παρά τις αντίξοες συνθήκες ο πρόεδρος, Γιώργος Χαλβατζάς με λίγους φίλους που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας (σ.σ και τον Σκρέτα να κάνει ότι μπορεί για να βρει «πόρους») επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της… αξιοπρέπειας καθώς η ΑΕΦ θα τερματίσει τελικά τον φετινό μαραθώνιο έστω τελευταία και «καταιδρωμένη».

Η επόμενη μέρα αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς από το υπάρχον υλικό οι περισσότεροι ίσως αποχωρήσουν καθώς δεν κατάγονται έστω από την περιοχή και όσοι της διοίκησης θα μείνουν πίσω θα πρέπει να ξεκινήσουν το χτίσιμο μιας εντελώς καινούργιας ομάδας. Το φετινό παράδειγμα της ΑΕΦ είναι σίγουρα παράδειγμα προς αποφυγή τόσο ως προς τις επίδοξες ομάδες που θα θέλουν τα επόμενα χρόνια να αγωνιστούν στην Γ΄Εθνική όσο και ως προς τους ανθρώπους της Φαρκαδόνας που «τυραννήθηκαν» γιατί η ομάδα δεν είχε στέρεες βάσεις (σ.σ ίσως το μόνο θετικό που έγινε φέτος είναι η στήριξη προς τα τμήματα υποδομών για να μπορέσουν οι «μπλε» να στηριχθούν τα επόμενα χρόνια στα δικά τους παιδιά).

Το δύσκολο λοιπόν ταξίδι τελειώνει με την ευχή ότι όποιος παθαίνει… μαθαίνει.

goaltrikala.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις