Νικητής στη Βέροια ο Μακεδονικός

Οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους (2-1) απέναντι στη Βασίλισσα του Βορρά.

Στην 5η θέση του Α’ ομίλου αναρριχήθηκε ο Μακεδονικός. Οι Πράσινοι έως τώρα δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν εκτός έδρας, όμως στο πρώτο παιχνίδι του 2023 υποχρέωσαν τη Βέροια στην 3η της εντός έδρας ήττα (2-1) και την κράτησαν χαμηλά στη βαθμολογία.

Ο Μακεδονικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά και μπήκε σε θέση οδηγού από στατική φάση. Ο Τσουκάνης εκτέλεσε κόρνερ στο 13′, ο Σαραγιώτης πήρε την κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι αφύλαχτος ο Μπρατσιάνι έκανε το γύρισμα και ο Λεωνιδόπουλος με πλασέ έκανε το 0-1. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση σε αντεπίθεση.

Στο 39′ ο διαιτητής έδωσε πλεονέκτημα μετά από φάουλ στον Φασίδη, ο Μπελεβώνης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ορφανίδη και ο τελευταίος με ωραία ενέργεια και αριστερό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο καλό ρυθμό και στο 62′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Σε γύρισμα που έγινε από αριστερά ο Τσουκάνης έσπρωξε τον Μπουόλι εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπελεβώνης δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κεφαλιά από σέντρα του Μπουόλι.

Οι δύο ομάδες έδειχναν να μένουν ικανοποιημένες με τον πόντο, όμως στο 77′ ο Μακεδονικός στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε και δίχτυα. Ο Τσουκάνης σέντραρε από αριστερά, ο Μουχάλης αδράνησε και ο Σιμόνι με προβολή έκανε το 1-2. Στις καθυστερήσεις ο Μακεδονικός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λισγάρα για φάουλ στον Μπουόλι.

ΒΕΡΟΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 1-2
Σκόρερ: 39′ σουτ Ορφανίδης – 13′ σουτ Λεωνιδόπουλος, 77′ σουτ Σιμόνι
Κόκκινη: 90’+2′ Λισγάρας

ΒΕΡΟΙΑ (Κώστας Βελιτζέλος): Παπαδόπουλος, Μουχάλης (82′ Μπούζας), Ντουμάνης (82′ Ιωάννου), Στίκας, Μαραγκός, Μασούρας (90’+2′ Παπατζίκος), Ορφανίδης (67′ Μπλέτσας), Φασίδης, Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας, Μπουόλι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Μπρατσιάνι, Λισγάρας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Γαρύφαλλος (88′ Κοτταρίδης), Τσιλιγγίρης (75′ Χασάνογλου), Σάντσεθ (46′ Ζαννάκης), Σιμόνι (90’+4′ Ταχματζίδης).

Διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης)
Βοηθοί: Τζιότζιος, Καραγιάννης (Θράκης)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις