Τρομακτικό δυστύχημα σε αγώνα ράλι: Νεκρός οδηγός αγωνιστικού – Έπεσε πάνω σε κάμεραμαν με 320 χλμ (vid)

Ο επαγγελματίας drag racer Σαμ Φένεχ έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα σε αγώνα ράλι στο Ίπσουιτς, δυτικά του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία.

Το αυτοκίνητο του Φένεχ έφυγε από την πίστα με μεγάλη ταχύτητα και προσέκρουσε σε πύργο κάμερας το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης New Year Nitro στο Willowbank Raceway. Άμεσα γιατροί μπήκαν στην πίστα και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο πέθανε λίγη ώρα αργότερα.

Ένας χειριστής κάμερας μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο Princess Alexandra του Μπρισμπέιν με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του.

Το Willowbank Raceway επιβεβαίωσε τον θάνατο του κ. Fenech με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργότερα το βράδυ του Σαββάτου.

«Με μεγάλη θλίψη η Top Fuel Racing Australia ανακοινώνει ότι ο Sam Fenech, οδηγός του Fabietti Racing Doorslammer, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε αγωνιστικό ατύχημα στο Willowbank Raceway και απεβίωσε σήμερα το βράδυ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα μέλη της κοινότητας των drag racing άρχισαν να δημοσιεύουν αφιερώματα στον κ. Fenech λίγο μετά το συμβάν, με πολλούς να τονίζουν τις σχέσεις μεταξύ των φίλων του αθλήματος, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατηγορία ή την ομάδα.

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από αυτό. Ο Sam ήταν σπουδαίος τύπος και θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας στο εργαστήριό του», έγραψε ένα μέλος στην ομάδα Australian Drag Racing History and Memorabilia στο Facebook.

Η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση Nitro του Σαββάτου στο Willowpark, η οποία αποτελούσε γύρο τόσο του Αυστραλιανού Πρωταθλήματος Top Fuel όσο και του Top Doorslammer Australia, διακόπηκε μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με το abc.

Η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας διεξάγει έρευνα για το περιστατικό με τη βοήθεια της εγκληματολογικής μονάδας δυστυχημάτων της αστυνομικής υπηρεσίας του Κουίνσλαντ.

Η αστυνομία ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή γύρω από το Champions Way το βράδυ του Σαββάτου και να κάνει υπομονή με την πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Φένεχ, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην εκδήλωση από τη Νέα Νότια Ουαλία, αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Νάταλι και τρία παιδιά.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις