Ήττα για τον Βόλο, εύκολη πρόκριση για τον Παναθηναϊκό | Τα highlights (vid)

Μία έξοχη ενέργεια του Ιωαννίδη ξεκλείδωσε τον Βόλο, ο Σπόραρ έβαλε το… κερασάκι και ο Παναθηναϊκός με άνεση και εμφάνιση με 0-2 κλείνοντας ραντεβού στα προημιτελικά με τον ΠΑΟΚ.

Την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, σφράγισε με άνεση σήμερα στο Πανθεσσαλικό ο Παναθηναϊκός, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του απέναντι στον Βόλο αυτή τη φορά με 2-0 χάρη σε γκολ των Τσέριν (40’) και Σπόραρ (80’).

 

Ο αγώνας ρεβάνς των δύο ομάδων έμοιαζε με τυπική διαδικασία μετά το 3-0 της Λεωφόρου και αμφότεροι οι προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα (επτά ο Βόλος, εννέα ο Παναθηναϊκός) και έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν πολλά αγωνιστικά λεπτά μέχρι σήμερα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του αριστερού φουλ μπακ, Τιμοτέους Πούχατς, στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ήταν αρκετά καλός στο δημιουργικό σκέλος και πιστοποίησε την άρτια τεχνική του, αν και ανασταλτικά δεν έδειξε την ίδια συγκέντρωση και για λίγα εκατοστά δεν έκανε πέναλτι στον Τάχατο, λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (43’).

Ενθαρρυντική ήταν επίσης η εικόνα των Βαγιαννίδη και Τσόκαϊ, ανεβασμένοι έδειξαν οι Τσέριν και Βέρμπιτς, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης πιστοποίησε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τελευταία, όντας ο δημιουργός του γκολ του Τσέριν στο 40’.

Ο Βόλος προσπάθησε να αμυνθεί σε άμυνα χώρου πίσω από τη μπάλα και να βγει σε άμεσες καταστάσεις τρανζίσιον, κάτι που δεν έφερε ιδιαίτερη επιτυχία παρότι περιόρισε τις υποσχόμενες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.

Ενα σουτ με τη μία του Βέρμπιτς από ωραίο γύρισμα του Βαγιαννίδη πέρασε δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι (16’), όπως κι αυτό του Πούχατς από σέντρα του Σάντσες (26’), έως ότου ο Ιωαννίδης στο 40’ πέρασε Ασλανίδη και Κότνικ από πλάγια αριστερά κι έσπασε ιδανικά τη μπάλα στον Τσέριν που άνοιξε το σκορ (0-1).

Δοκιμή στο 4-4-2 και… μαγεία Μπερνάρ

Ο ρυθμός παρέμεινε σταθερός στο δεύτερο ημίχρονο, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να δοκιμάζει εκ νέου το 4-4-2 ως σχηματισμό των πράσινων, μετά το 64’, με τον Ιωαννίδη ένα κλικ πίσω από τον Σπόραρ.

Στο 68’ ο Σπόραρ υποδέχτηκε την κάθετη πάσα του Μπερνάρ αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κότνικ, ενώ στο 78’ ο Βραζιλιάνος άσος με «μαγικό» τακουνάκι βρήκε τον Σπόραρ που γύρισε ωραία στον Παλάσιος το σουτ του οποίου σταμάτησε πάνω στον Ασλανίδη.

Ο Μπερνάρ, που ομόρφυνε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στο 80’, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά και τροφοδότησε τον Σπόραρ που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος / 4-3-3): Kότνικ, Ουές, Τάχατος, Σιέλης, Ασλανίδης, Μεταξάς (66’ Ντέλετιτς), Καρτάλης, Τσιρίνος (66’ Μπαριέντος), Μεσκίδα, Γκάγκι, Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας (82’ Κουρμπέλης), Πούχατς (75’ Παλάσιος), Πέρεθ (64’ Σπόραρ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (82’ Κώτσιρας), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (64’ Σπόραρ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις