Απορρίφθηκε η ένσταση της Επισκοπής

Ο Αθλητικός Δικαστής της Σούπερ Λίγκας 2 έκρινε ότι η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Πατάπη στο ματς με τους Κρητικούς δεν ήταν αντικανονική
* Απαλλαγή για Χανιά

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Επισκοπής να πάρει στα «χαρτιά» το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο είχε χάσει με 0-1 στο γήπεδο του Γάλλου στις 12 Δεκεμβρίου 2022 για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2. Οι Κρητικοί κατέθεσαν ένσταση, υποστηρίζοντας ότι ο Δημήτρης Πατάπης, που είχε μπει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ως αλλαγή για τους «κυανόλευκους», δεν είχε δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα και πως η συμμετοχή του ήταν αντικανονική. Ο Αθλητικός Δικαστής, όμως, έκρινε καθ’ όλα νομιμή την παρουσία Πατάπη στο ματς με βάση το Φ.Α. και τις παρατηρήσεις του ρέφερι και έτσι ο Απόλλων Σμύρνης δικαιώθηκε από τη δικαστική περιπέτεια στην οποία έμπλεξε, καθώς η ένσταση της Επισκοπής απορρίφθηκε…

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε αποδείξει μέσω του δικηγόρου, Βασίλη Γκαγκάτση και κατά την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης στις 22/12/2022 (όπως αναφερόταν και στο Φύλλο Αγώνα) ότι κατατέθηκαν έγκαιρα πριν τον αγώνα και ο αριθμός Δελτίου του εν λόγω ποδοσφαιριστή και η ενεργή Κάρτας Υγείας του και γραπτώς αναφέρθηκε από τον ρέφερι ότι εκ παραδρομής δεν είχε δοθεί αρχικά το όνομα στη λίστα που ανταλλάσσουν οι δύο ΠΑΕ.

Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας το απόγευμα της Πέμπτης (12/1) αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

• ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ κατά της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ως αβάσιμη για τον αγώνα που διεξήχθη στις 12.12.2022. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του καταβληθέντος παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής.

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ Χανιά από την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση, ήτοι για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνες 11.12.22 με ΠΑΕ Ηλιούπολη)».

πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις