Ταουσιάνης: «Να παλέψουμε για το όραμα του γεμάτου Αλκαζάρ»

Μετά από 20 περίπου μέρες παρουσίας του στην ομάδα, ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιάννης Ταουσιάνης, έδωσε ζωντανά απόψε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε μέσο της Λάρισας, ως καλεσμένος του Αποστόλη Τριανταφύλλου στο στούντιο της FORMedia TV και στην εκπομπή «Η Ώρα της ΑΕΛ»!

Ήταν μια συνέντευξη που έδωσε ουσιαστικά την ευκαιρία στους φιλάθλους της ΑΕΛ να γνωρίσουν το νέο προπονητή της ομάδας, ο οποίος κλήθηκε από την διοίκηση του κ. Αχιλλέα Νταβέλη να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή, υλοποιώντας μεταξύ άλλων τον στόχο της ανόδου στην Super League 1.

Παράλληλα, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν αναλυτικά ρεπορτάζ γύρω από την τρέχουσα επικαιρότητα της ομάδας, με πρώτο εκείνο της υπογραφής του συμβολαίου του νέου αποκτήματος των «βυσσινί», του 22χρονου Ουρουγουανού φορ, Σέρχιο Νούνιες, με τον ίδιο τον Γιάννη Ταουσιάνη να προσδιορίζει το πνεύμα με το οποίο κινείται η ΑΕΛ και στο χειμερινό μεταγραφικό πεδίο.

«Αντιλαμβάνομαι πόσο διψάει ο κόσμος της ΑΕΛ και θα ‘ναι μεγάλη χαρά να προσφέρω σ’ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο επιτυχίες», είπε μεταξύ άλλων, διευκρινίζοντας πως ανεξάρτητα απ’ τη φήμη του, «δεν είμαι σκληρός, αλλά απαιτητικός»!

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τον εαυτό του «υποστηρικτή αξιών», υπογραμμίζοντας: «Το δόγμα μου είναι πως πρέπει κάθε μέρα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας».

Αναφορικά με τις ιδέες με τις οποίες θέλει να μπολιάσει τους «βυσσινί», αφού εξήρε και πάλι την ετοιμότητα των παικτών απ’ τη δουλειά του προκατόχου του, μίλησε γιια τους άξονες «νοοτροπία και αγωνιστική φιλοσοφία».

Τόνισε: «Θέλω να δουλεύουμε ευλαβικά… με ένταση στις υποχρεώσεις μας και με συνεργασίες στο αποτέλεσμα. Να σκεφτόμαστε πάντα τι μπορεί να κάνει ο καθένας για τους υπόλοιπους κι όχι οι άλλοι για εκείνον»!

Περί αγωνιστικών, μίλησε για «ποδόσφαιρο κυριαρχίας που επιβάλουν οι στόχοι και το DNA της ΑΕΛ», προσθέτοντας με ανακούφιση πως «βλέπω απ’ τα παιδιά ήδη κάποια πρώτα πράγματα, αλλά θέλει ισορροπία, καθώς υπάρχει πάντα το ζητούμενο αποτέλεσμα».

Σχετικά με τα μεταγραφικά και με αφορμή την απόκτηση Νούνιες, δεν μάσησε επίσης τα λόγια τους: «Υπάρχει σαφής διάθεση ενίσχυσης από την διοίκηση. Εντοπίσαμε στόχους με τους κ.κ. Βενέτη και Ταυλαρίδη και προχωράμε. Ο Νούνιες έχει τη νοοτροπία της έντασης που ζητάμε, βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση αυτή τη στιγμή και έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να ενσωματωθεί γρήγορα. Ο Κόλα που ακολουθεί είναι εξελίξιμος και μας ταιριάζει, ειδικότερα σ’ ένα ρόστερ με νεαρούς, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και ταυτόχρονα να εξελιχθούν. Άλλοι δύο έρχονται τις επόμενες μέρες για τη μεσαία γραμμή».

Ο Γιάννης Ταουσιάνης μίλησε επίσης για το ματς στον Μακεδονικό, δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες για την αποφασιστικότητά τους κι ευχαριστώντας τον κόσμο που ήταν εκεί για την στήριξη, ζητώντας να φυλαχθεί αυτή αμφίδρομη σχέση. Συμπληρωματικά, διευκρίνισε πως επιδιώκει την ισορροπία μεταξύ δημιουργίας και στατικών φάσεων, «που δίνουν νίκες… αναίμακτα»!

«Θέλω να είμαστε ορκισμένοι», συνέχισε, γιατί συν τοις άλλοις, «έχω αισθανθεί ως αντίπαλος ποδοσφαιριστής το ειδικό βάρος της ΑΕΛ και το επιβεβαιώνω καθημερινά με την ενέργεια που μου μεταδίδει ο κόσμος και τις μνήμες των ανθρώπων που πέρασαν απ’ αυτές τις θέσεις που είμαστε εμείς σήμερα και δημιούργησαν τον μύθο της».

«Το όραμα του γεμάτου Αλκαζάρ αξίζει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», κατέληξε!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις