Δελφίνια Βόλου: “Το κολύμπι είναι υγεία, παιχνίδι και τρόπος ζωής!” (photos & video)

Ο Βόλος αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στα αθλήματα υγρού στίβου, με την κολύμβηση τα τελευταία χρόνια να γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση και ανάπτυξη. Νέοι σύλλογοι με νέα φιλοσοφία και φρέσκιες ιδέες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο χώρο της πισίνας, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι στην προσέλκυση παιδιών στους χώρους των κολυμβητηρίων και γενικότερα του αθλητισμού.

Ρεπορτάζ – Φωτορεπορτάζ – Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Κάμερα: Βαλάντης Καπίτσας

Μοντάζ: Θωμάς Φωτιάδης

  Ένας απ’ αυτούς, ο κολυμβητικός σύλλογος «Δελφίνια Βόλου», ο οποίος μπορεί να μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής, όμως έχει καταφέρει να δώσει το δικό του στίγμα στο χώρο του υγρού στίβου της περιοχής μας. Ιδρύθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2015 και με την επιστημονική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, το άρτια καταρτισμένο προπονητικό τιμ αλλά και τις συνεχείς δραστηριότητες εντός κι εκτός πισίνας, κατάφερε να καθιερωθεί ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις της πόλης.

Με μότο «Το κολύμπι είναι υγεία, παιχνίδι και τρόπος ζωής! Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας και στον εαυτό σας να γίνετε ένα με το νερό! Όπως τα αληθινά δελφίνια» ο κολυμβητικός σύλλογος γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη δημιουργώντας τμήματα για κάθε ηλικία και κάθε ανάγκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρεφική κολύμβηση

Απευθύνεται σε βρέφη από 3 μηνών έως 4 χρονών με τη συνοδεία ενός ενήλικα. Με την επίβλεψη πεπειραμένων εκπαιδευτών, ο γονέας καθοδηγεί το μωρό του στην πρώτη του επαφή με το υγρό στοιχείο.

 

 

 

 

 

 

 

Εκμάθηση κολύμβησης
στην μικρή πισίνα

Απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 6 χρονών. Με την καθοδήγηση προπονητών, τα παιδιά εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται για τη σωστή και ασφαλή συμπεριφορά τους μέσα στο νερό.

Εκμάθηση κολύμβησης
στην μεγάλη πισίνα

 

 

 

 

Απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, άνω των 7 ετών, γα την εκπαίδευσή τους στα κολυμβητικά στυλ.

Εκμάθηση κολύμβησης για ενήλικες

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αλλά και για τη σωστή εκμάθηση των κολυμβητικών στυλ.

Τμήματα προετοιμασίας για στρατιωτικούς, Τ.Ε.Φ.Α.Α. κλπ
Κατόπιν συνεννόησης με τους προπονητές

Τεχνική κολύμβηση
με ειδικό εξοπλισμό

Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 9 ετών που έχουν γνώσεις κολύμβησης και μαθαίνουν να κολυμπούν με βοηθητικά μέσα, όπως μονοπέδιλο, διπλά βατραχοπέδιλα και αναπνευστήρας.

 

 

 

 

 

Προετοιμασία τοκετού
για μέλλουσα μαμά

Απευθύνεται σε γυναίκες που διανύουν την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους, την εγκυμοσύνη τους. Το πρόγραμμα είναι χαλαρωτικό, χωρίς καμία επιβάρυνση για την μαμά και το μωρό.

Aqua Zumba
ψυχαγωγία στο νερό

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί και σαν ψυχοθεραπεία. Η δυνατή μουσική και οι χορευτικές κινήσεις σας ταξιδεύουν στις πιο όμορφες σκέψεις σας ξεκουράζοντας σας από την καθημερινότητά σας.

Το προπονητικό τιμ του Συλλόγου αποτελείται από τις εξής προπονήτριες:

Χρυσούλα Καλτσουνά
Γεννημένη στις 2 Φεβρουαρίου του 1990. Σε ηλικία 3.5 χρόνων ήταν η πρώτη της επαφή με το υγρό στοιχείο. Η Συγχρονισμένη Κολύμβηση ήταν το άθλημα που την κέρδισε μέχρι τα 17 της. Από το 1998, με την ομάδα του Ν.Ο.Β.Α. , κατέκτησε πολλές Πανελλήνιες Νίκες , οδηγώντας την, το 2003 στην Εθνική Ομαδα Νεανίδων. Ακολούθησαν Διεθνής Νίκες σε Μεσογειακά και Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα, κατακτώντας όλες τις θέσεις του βάθρου

Aπόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η αγάπη της για τα παιδιά μέσα και έξω από το νερό την οδήγησαν στην παρακολούθηση σεμιναρίων πάνω στην προπονητική παιδικής ηλικίας.

 

 

 

Κωνσταντίνα Δεληγιάννη
Γεννημένη στις 16 Μαίου του 1989. Από 3 χρονών το υγρό στοιχείο μπήκε στη ζωή της, όπου στη συνέχεια έγινε μέρος αυτής. 22 χρόνια στο χώρο της πισίνας, αρχικά σαν αθλήτρια και τα τελευταία χρόνια από το πόστο της προπονήτριας. Πολλές πανελλήνιες νίκες τόσο στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση, όσο και στην Τεχνική Κολύμβηση, όπου και την κέρδισε. Με την Εθνική ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης, κατάφερε να εμπλουτίσει το βιογραφικό της με Παγκόσμιες νίκες, στις Μεγάλες Αποστάσεις Ανοιχτής Θαλάσσης.

Τελειόφοιτη του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Υγρό Στίβο, αλλά και με επαγγελματική εμπειρία σε ομάδες του Βόλου αλλά και της Θεσσαλονίκης όπως του ΝΟΒΑ, ΠΑΟΚ, Ν.Ο.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Ν.Ο.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ.
Η αγάπη και η αφοσίωση της στα παιδιά, της δώσανε κίνητρο για την απόκτηση του πτυχίου στη Βρεφική Κολύμβηση αλλά και στην κολύμβηση για άτομα με αναπηρίες. Εκτός όμως, από το υγρό στοιχείο, αγαπάει πολύ και τον χορό, γι’αυτό και η απόκτηση πτυχίου στη Zumba, ήταν αναμενόμενο. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε και στην AQUA Zumba για να μπορέσει να τα συνδυάσει και τα δύο μαζί.

Αποστολία Δεληγιάννη
Γεννημένη στις 8 Ιουνίου 1992. Από 5 ετών εντάχθηκε στο τμήμα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Ολυμπιακού βόλου. Κερδισμένη από το υγρό στοιχείο συνέχισε την αθλητική της καριέρα στο τμήμα της Τεχνικής Κολύμβησης, όπου και κατέκτησε Πανελλήνιες αλλά και Πανευρωπαικές Νίκες με την Εθνική Ομάδα.

Τελειόφοιτη του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Υγρό Στίβο, αλλά και με επαγγελματική εμπειρία σε μεγάλες ομάδες του Βόλου αλλά και της Θεσσαλονίκης όπως του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΑΡΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ALBATROS ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και Ν.Ο.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Κάτοχος πτυχίου και αυτή στη Βρεφική Κολύμβηση, καθώς λατρεύει τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα του Συλλόγου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.Swimclub.gr ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6986295029

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις