Σοκ με σκάνδαλο ντόπινγκ στην Εθνική Ιταλίας

Κεραυνός εν αιθρία στην Εθνική ομάδα πόλο της Ιταλίας λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός περιφερειακός Άλεξ Τζορτζέτι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» δεν εμφανίστηκε τρεις φορές σε έλεγχο ντόπινγκ και αναμένεται να τιμωρηθεί.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα ο έμπειρος πολίστας δεν εμφανίστηκε σε δύο ελέγχους ντόπινγκ επικαλούμενος τεχνικές δυσκολίες. Κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά το σύστημα δε δέχτηκε την ενημέρωση του παίκτη, με αποτέλεσμα να τον ψάξει στο σπίτι του.

Στη διεύθυνση που είχε δηλώσεις το κουδούνι δεν έγραφε «Τζορτζέτι» με αποτέλεσμα να μην του γίνει ούτε ο τρίτος έλεγχος. Τώρα ο παίκτης πρέπει να αποδείξει ότι η μη παρουσία του στους ελέγχους δεν έχει κάνει με χρήση απαγορευμένων ουσιών αλλά είναι αποτέλεσμα κακής συννενόησης.

Ο Τζορτζέτι θεωρείται δεδομένο ότι θα απουσιάσει από το final six του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου προκρίθηκε η ομάδα του, Προ Ρέκο, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκλειστεί και από τους Ολυμπιακούς αγώνες αφού τρία non show θεωρούνται ως χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο 28χρονος πολίστας είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ιταλίας, που έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 και ένα ασημένιο στους Ολυμπιακούς του 2012.