Σκόραρε… κέρδισε | Τα highlights από το διπλό του Βόλου στη Νίκαια (video)

Ο Βόλος έβγαλε νοκ άουτ τον Ιωνικό με πέναλτι στις καθυστερήσεις, επικρατώντας 1-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά τον Νοέμβριο, ενώ οι Νικαιώτες παρέμειναν στην τελευταία θέση.

Τιμώρησε τον Ιωνικό και έφυγε με το «διπλό» από τη Νίκαια ο Βόλος.

Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0 με γκολ-πέναλτι του Οζέγκοβιτς στο 90’+1’ έπειτα από χέρι του Τσιγκρίνσκι και επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τις 10/11, όταν και είχαν λυγίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1).

 

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου προσπέρασε τον Άρη, ο οποίος την Κυριακή ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό και βρέθηκε στην 5η θέση. Σε ακόμα πιο δύσκολη μοίρα οι γηπεδούχοι, καθώς διατηρήθηκαν τελευταίοι, βλέποντας πλέον τη θηλιά να τους σφίγγει. Με μόλις μία νίκη, το 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στις 5 Νοεμβρίου συνεχίζουν οι «κυανόλευκοι».

Στο μυαλό των κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ιωνικό ο Σπανός, ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στον Γούλερι που έκανε ντεμπούτο. Ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνος ήταν στην άμυνα. Ρομαό και Κάνιας ήταν στα χαφ, Γούλερι, Λοβέρα και Σεμπά ήταν η τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Βόλος. Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν και Λούνα στην άμυνα. Ο Μπαριέντος είχε τον Μεταξά στο πλευρό του στα χαφ, με τους Ντέλετιτς, Τσιρίνος και Μεσκίδα να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήταν αναγκασμένες να πάνε σε… μάχη και κυρίως ο Ιωνικός. Η ανάγκη των γηπεδούχων για βαθμούς ήταν και είναι μεγάλη. Λόγω της έως τώρα φτωχής συγκομιδής στο πρωτάθλημα και εξαιτίαςτου γεγονότος ότι προερχόταν από συνεχόμενες ήττες, που τον εδραίωσαν στην τελευταία θέση. Ο Βόλος ασφαλώς βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα, αλλά αφενός ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, αφετέρου είχε ευκαιρία να προσπεράσει τον Άρη στην 5η θέση. Συνεπώς, υπήρχε πίεση για κάτι καλό.

Τα παραπάνω συστατικά δεν βοήθησαν ώστε να δούμε συνολικά ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, στο οποίο κυριάρχησαν οι μονομαχίες με το θέαμα να είναι κάκιστο. Στο μεγαλύτερο μέρος ό,τι πήγαινε να γίνει δημιουργικά ήταν από στατικές φάσεις. Το γεγονός ότι η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 31’ λέει πολλά. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Γουλέρι να κάνει ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα και να εκτελεί με χαμηλό σουτ από το ημικύκλιο που έβγαλε ο Κλέιμαν.

Ο Βόλος δεν είχε απειλήσει σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος και άγγιξε το γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Μεσκίδα γύρισε από τα αριστερά, ο Τσιρίνος εκτέλεσε από θέση βολής και ο Τσιγκρίνσκι απομάκρυνε σωτήρια στο 45’, ενώ στις καθυστερήσεις ο πεσμένος Πίρινεν κατάφερε να εκτελέσει, αλλά έδιωξε ο Βαλεριάνος.

Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος, ο Ιωνικός άρχισε να ανεβάζει στροφές, έχοντας δύο πολύ άστοχα σουτ με Ρομαό (52’) και Σάκιτς (54’), ενώ απείλησε στο 56’. Ο Λοβέρα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κάνιας αστόχησε με κεφαλιά, αφού ο Σόουζα ή κάποιος συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα που έφυγε σχεδόν παράλληλα με την εστία.

Το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Ρομαό (90’+2’ Καμπράλ), Κάνιας – Λοβέρα (58’ Φαντιγκά), Γούλερι (80’ Ελευθεριάδης), Σεμπά – Μάντζης

Στον πάγκο έμειναν: Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Αντούνες, Πογοσιάν, Ρουμπουλάκου, Μύγας

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα – Μεταξάς, Μπαριέντος – Ντέλετιτς, Μεσκίδα (81’ Καρτάλης), Τσιρίνος (74’ Κούτσιας) – Οζέγκοβιτς (90’+3’ Σιέλης)

Στον πάγκο έμειναν: Κότνικ, Σι, Ασλανίδης, Φερνάντες, Γκάγκι, Τσελεμπέκης

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Α’ Βοηθός: Βασίλειος Νικολακάκης

Β’ Βοηθός: Αναστάσιος Φράγκος

4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

VAR: Αναστάσιος Σισηρόπουλος

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις