«Στα… τέτοια μας τα μείον»!

Παρέμβαση στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Αχαρναϊκό έκανε ο Ποτής Τσιριμπής. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε για περίπου 10 λεπτά και τόνισε ότι η ομάδα της Πάτρας θα μείνει στην κατηγορία, αλλά ακόμα και αν υποβιβαστεί, θα το κάνει με ψηλά το κεφάλι.

Ο παράγοντας της ΠΑΕ χαρακτήρισε ήρωες τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ, ενώ τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, γιατί δεν γράφουν για τα χρήματα που πληρώνει κάθε εβδομάδα, προκειμένου να μην τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών. «Στα… τέτοια μας ρε με τα μείον έξι και τα μείον εννέα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι οι Αχαιοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Το flnews έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου και σας παρουσιάζει την τοποθέτηση Τσιριμπή:

«Χρόνια πολλά σε όλους. Για μένα ο Αχαρναϊκός είναι ένα φιλικό σωματείο προς εμένα. Με τα παιδιά γνωρίζομαι και έχω απίστευτα καλές σχέσεις. Εγώ δεν ζητάω να μου χαριστεί κανείς. Άκουσα πριν μία εβδομάδα ότι γίνονται περίεργα αποτελέσματα. Η Παναχαϊκή μετά τον Δεκέμβριο είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει περίεργα αποτελέσματα. Είναι η μόνη ομάδα που έχουν μείνει 16 παιδιά, το προπονητικό τιμ, κάποια μέλη της διοίκησης και κάποιοι πιστοί φίλαθλοι που πιστεύουμε σε αυτό που δεν πιστεύει όλη η Ελλάδα.

Εγώ σας λέω θα μείνει η Παναχαϊκή. Θα μείνει, γιατί έχει καρδιά, έχει τσαγανό, είμαστε καθαροί. Αλλά και να μη μείνει εμένα στην καρδιά μου, αυτά τα παιδιά, το προπονητικό τιμ και όσοι τρέχουμε είναι σα να έχουμε πάρει 15 πρωταθλήματα. Να κοπεί η καραμέλα με την Παναχαϊκή. Δεν έχουμε μάθει να ζητάμε από κανέναν τίποτα. Είμαι περήφανος, γιατί το καλοκαίρι έχτισα την ομάδα με 1 εκατομμύριο μπάτζετ και όταν είπα μετά τα Χανιά να μπει ένας εισαγγελέας, κανείς εισαγγελέας δεν με ενόχλησε έξι μήνες μετά.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παιδιά που πονάνε τη φανέλα, ανθρώπους που κλαίμε και δεν θα κοιμηθούμε το βράδυ και για μένα είναι σα 10 πρωταθλήματα. Μακάρι όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι που γράφετε, δεν έχει πει κανένας ότι έχω ξυπνήσει από τη Δευτέρα και ως την Τετάρτη έχω πληρώσει 104 χιλιάρικα για προσφυγές παλιών ετών. Θα τη ρίχναμε… Και τα 300 χιλιάρικα που έχουμε πληρώσει μετά τον Ιανουάριο θα λέγαμε γράψτε τα στο χιόνι, όπως τα έχουν γράψει μεγάλες ομάδες στο χιόνι. Εμείς δεν έχουμε μάθει έτσι. Έχουμε μάθει να πολεμάμε όσο αντέχουμε, ως το τελευταίο παιχνίδι. Εννιά, εννιά, δέκα, δέκα.

Απλά θέλω μία χάρη. Να σεβαστούν, γιατί είναι τελευταίες αγωνιστικές και στην Ελλάδα ξέρουμε τι γίνεται, τον κόπο μίας ομάδας που δεν πήγε να φάει λεφτά από ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Μπορούσε να έχει πέσει η ομάδα τον Δεκέμβριο και όλοι οι ποδοσφαιριστές ρωτήστε τον ΠΣΑΠ και τη Football League πόσα λεφτά πληρώνουμε κάθε πρωί που ξυπνάμε για να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Και τα οικονομικά προβλήματα να τα βρουν σε άλλες ομάδες. Εμείς δεν είμαστε πλούσιοι. Δόξα τω Θεώ χθες δώσαμε 32 χιλιάδες για να μην φάμε μείον τρεις.

Την προηγούμενη Πέμπτη δώσαμε 40 χιλιάδες για να μη φάμε μείον τρεις. Γιατί δεν τα λέει κανείς; Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που δεν πάμε να φάμε τον ιδρώτα κανενός. Ρωτήστε όλους τους ποδοσφαιριστές. Όσους έχουν φύγει, που εγκατέλειψαν. Όσοι ήταν τα προηγούμενα έτη. Κανείς δεν πληρωνόταν. Και αυτό το λέω για ένα και μόνο λόγο. Εγώ αν δω ότι θα χαριστεί άνθρωπος στην ομάδα μου, θα φύγω από το γήπεδο. Δεν με ενδιαφέρει. Απλώς να είναι όλοι έτσι όπως πρέπει να είναι σε όλα.

Η Παναχαϊκή έχει 15 ήρωες. Έχει τρεις… μην πω στη διοίκηση που τρέχουμε και 50 φιλάθλους. Ήταν καλύτερα να πούμε τον Ιανουάριο ότι τα παρατάμε όλα και όσα παιδιά έχουν δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια να μην έχουν πάρει μία; Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές ως πριν από πέντε χρόνια. Έχουν πάρει φέτος ως τελευταία δραχμή; Χαίρομαι πολύ που είμαι πρόεδρος σ’ αυτή την ομάδα. Είναι τιμή μου που γνώρισα αυτά τα 16 παιδιά, το προπονητικό τιμ και αυτούς τους ανθρώπους που τρέχουν για την ομάδα. Πολύ περήφανος. Από τις λίγες φορές στη ζωή μου που μπορώ να αισθανθώ τόσο πολύ περήφανος.

Στα… τέτοια μας ρε και τα μείον έξι και τα μείον εννιά. Ως τελευταία αγωνιστική και θα πληρώνουμε. Η Παναχαϊκή δεν μπορεί να φύγει από το γήπεδο σαν άλλες ομάδες μόνο και μόνο για να γλιτώσει χρέη. Δεν με ενδιαφέρει, δεν ήταν αυτό το όνειρό μου. Εγώ είμαι δύο χρόνια στην Πάτρα. Μόνο Παναχαϊκή και βάλτε το καλά στο μυαλό σας, γιατί ακούω για άλλες ομάδες και άλλα τέτοια. Θα φύγουμε – αν φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Αν είναι τα αποτελέσματα όπως πρέπει δεν θα φύγουμε. Αν κερδίζονται μέσα στο γήπεδο. Έχουμε περάσει τόσα πολλά και διαβάζω τόσες αθλιότητες. Δεν έχει πει κανένας ότι μετά την 1η Ιανουαρίου η Παναχαϊκή έχει πληρώσει πάνω από 150 χιλιάδες για χρέη προηγούμενων ετών σε παίκτες».

Σε παρέμβαση των δημοσιογράφων ότι θα μπορούσε ο ίδιος να ανακοινώνει τους διακανονισμούς που κάνει, ο Τσιριμπής απάντησε:

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να φανώ από την Παναχαϊκή. Οι δημοσιογράφοι τα μαθαίνετε σε δευτερόλεπτα. Εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτά τα παιδιά. Τι με ενδιαφέρει να πω ότι έδωσα 32 ή 40 χιλιάδες. Εσείς, όμως όπως τον Σεπτέμβριο που έκαναν οι δικοί μου με 85.000 προκαταβολές απεργία για 575 ευρώ μισθό, πώς τα μαθαίνατε; Διάβαζα πράγματα στις προπονήσεις που δεν γίνεται να τα ξέρει ο δημοσιογράφος.

Κάθε αγωνιστική που παίζουμε έχουμε επτά ποδοσφαιριστές για μείον τρεις. Ξέρω ομάδες που χρωστάνε απίστευτα ποσά. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό με την Παναχαϊκή. Όλοι επάνω στην Παναχαϊκή. Δεν διαλύεται. Και να πέσει θα επανέλθει και θα πάει πολύ ψηλά. Τέτοια μεγέθη ομάδων δεν διαλύονται ποτέ. Τώρα για να πουλάμε φύλλα και να λέμε, όχι… 16 ήρωες και το προπονητικό τιμ. Μπορούσαμε να κάναμε γενική συνέλευση για τη Γ’ Εθνική και όλοι να κλαίνε με μαύρο δάκρυ, να μην έχουμε πληρώσει κανέναν. Εμάς γιατί δεν μας αναδεικνύετε που πληρώνουμε; Και αναδεικνύουμε τι θα γίνει σε ομάδες που έφυγαν. Για ποιο λόγο;».

Για την έφεση σχετικά με την αφαίρεση 12 πόντων, δήλωσε:

«Γελάει ο κόσμος. Εδώ μας έκαναν δίωξη τη Δευτέρα και την Τετάρτη την πήραν πίσω».

Σχετικά με το αν έχει μιλήσει με αυτούς που έχουν αφήσει χρέη στην Παναχαϊκή:

«Δεν με ενδιαφέρει. Να μην την έπαιρνα. Δεν κατάλαβα. Ωραίο είναι να την πάρω και να ρίξω ευθύνες στους άλλους; Θέλω σεβασμό στην Παναχαϊκή και σε αυτό που της αναλογεί. Και αυτό είναι τεράστιο. Είναι απίστευτο αυτό που έχουμε κάνει. Να βγάζουμε κάποια φορά και τα καλώς κείμενα. Μπορούσα τον Ιανουάριο φούντο η ομάδα και την τετρακοσάρα στην τσέπη που έχουμε ρίξει ως τώρα. Και κλαίτε όλοι.

Είμαστε η μοναδική ομάδα που πληρώνουμε για να μην χάνουν τον κόπο τους κάποιοι που έχουν δουλέψει. Για ποιο λόγο να το κάνουμε; Να φουντάρουμε και του χρόνου να έρθει ο ήρωας; Η Παναχαϊκή ως την τελευταία στιγμή θα πεθάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν φεύγουμε ποτέ.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις