SL1: Πρώτο «πιάτο» σε Ηράκλειο και «Κλ.Βικελίδης»

 

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο “Γεντί Κουλέ”, ανάμεσα σε ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης (17:00, Cosmote Sport1). Οι Κρητικοί βρίσκονται στην καλύτερη φετινή τους κατάσταση, “τρέχοντας” αήττητο τεσσάρων αγώνων, όπου μεταξύ άλλων έφυγαν αλώβητοι από Λεωφόρο, αλλά και Τούμπα την περασμένη εβδομάδα. Με τους Μπάκιτς και Μοσκέρα για πρώτη φορά στην αποστολή, ενώ ο Νταμπράουσκας δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Διαμαντή, Νέιρα και τον τραυματία Τσιλιανίδη. Ο Αστέρας θέλει επίσης να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις, ψάχνοντας τη μόλις τέταρτη νίκη της σεζόν (η μία επί του ΟΦΗ), με τον Μάντζιο να μην έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Ιγκλέσιας, Ριέρα και τον τραυματία Τιλίκα, ωστόσο επανέρχονται Μπενίτο, Μπαρτόλο και Γκαρθία.

Σπουδαίο παιχνίδι στο “Κλ.Βικελίδης” με τον Άρη να υποδέχεται τον Βόλο (20:00, Novasports Prime), με στόχο να τον προσπεράσει, στη μάχη της 5ης θέσης. Οι Κίτρινοι έρχονται από δύο διαδοχικές ήττες από τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αμφότερες με 1-0 και ψάχνουν αντίδραση, έχοντας ωστόσο κομβικές απουσίες. Νοκ άουτ τέθηκαν οι Νταμπό, Πάλμα, Καμάτσο και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Για τον Βόλο που επέστρεψε στις νίκες με το σπουδαίο διπλό στη Νίκαια έπειτα από μεγάλο διάστημα όπου δεν είχε καν σκοράρει, συνεχίζοντας σταθερά σε τροχιά πλέι οφ, μοναδικός τραυματίας (εδώ και καιρό) είναι ο Τσοκάνης, ενώ μπήκε με το καλημέρα στην αποστολή το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, Φελίπε Πιρές.

Να σημειωθεί ότι η 19η και η 20η αγωνιστική είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και στην προσπάθεια για την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Κατά το 19ο λεπτό όλων των αγώνων και για διάρκεια ενός λεπτού θα προβληθεί στα matrix των γηπέδων και θα ακουστεί το μήνυμα:

“‘Εις το Όνομα του Άλκη.

Ο Άλκης είμαι και μπορώ μέσα από εσένα πια να ζω, αρκεί να ξέρεις, να μιλάς, να σου μιλάω.

Γινόμαστε ένα για τον Άλκη.”

Το συνοπτικό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

17:00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης

20:00 Άρης – Βόλος

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

16:00 Ιωνικός – ΑΕΚ

17:00 Λεβαδειακός – Λαμία

19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

20:30 Ατρόμητος – Ολυμπιακός

sdna.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις