Ισοπαλία στο “ροντέο” της Αριδαίας για Νίκη και Αλμωπό

Σ’ ένα ματς που εξελίχθηκε «ροντέο» Νίκη και Αλμωπός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τον Δεληζήση, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν αρχικά με τον Σουλιώτη και να κάνουν την ολική ανατροπή με τον Τσιμπούκα στο 39’. Η Νίκη έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 77’ και παρά την πίεση που άσκησε μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να πετύχει το τρίτο τέρμα που θα τις έδινε το έκτο συνεχόμενο τρίποντο.

4-3-3 με επιστροφή Δεληζήση

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην Αριδαία κόντρα στον Θεσπρωτό. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς, με τους Τοπαλίδη, Δεληζήση, Ανδρέου και Δημητρίου να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Ο Παναγιωτίδης σε ρόλο αμυντικού χαφ στον άξονα με τους Τσουκαλά και Γαβριηλίδη να κινούνται ως εσωτερικοί μέσοι. Την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Μιράντα, ο Ροχάνο τη δεξιά με τον Σιαφά στην κορυφή.

Την πλήγωσε ο Τσιμπούκας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στην Αριδαία για τη Νίκη Βόλου καθώς, στο 14’ κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των γηπεδούχων και να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Μιράντα γέμισε στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Δεληζήσης από το δεύτερο δοκάρι δεν αστόχησε με το κεφάλι γράφοντας το 0-1. Πριν το τέρμα του κεντρικού αμυντικού της Νίκης, το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απείλησε με τον Σιαφά στο 6’ όμως το σουτ του υψηλόσωμου επιθετικού πέρασε άουτ. Ο Αλμωπός απάντησε στην ευκαιρία της Νίκης με τον Παπαδόπουλο να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι με κεφαλιά σε σέντρα του Ρίβας.

Στο 18’ η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Ντόκιτς εξουδετέρωσε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή του Ροχάνο. Κι ενώ η Νίκη κρατούσε εύκολα το υπέρ της σκορ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σουλιώτη στο 29’. Ο Έππας γέμισε στην περιοχή με φάουλ από τον άξονα, την κεφαλιά πήρε ο Τσιμπούκας, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Σουλιώτη με προβολή να την σπρώχνει στα δίχτυα. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 39’ με τον Τσιμπούκα. Μετά το φάουλ του Έππα και την απομάκρυνση της άμυνας της Νίκης, η μπάλα επέστρεψε στην καρδιά της άμυνας, με τον Τσιμπούκα να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπάγιτς με μονοκόμματο σουτ. Στο 43’ ο Δημητρίου δεν μπόρεσε να απαντήσει όταν με προσωπική προσπάθεια ο Δημητρίου έφτασε σε σημείο βολής, όμως το σουτ με το δεξί πέρασε άουτ.

Με τον Αλμωπό να προσπαθεί να ροκανίσει τον χρόνο από το πρώτο λεπτό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην Αριδαία. Μέχρι το 51’ το ματς είχε διακοπεί τουλάχιστον δύο φορές. Στις καθυστερήσεις συμμετείχαν και τα ball boys που έδιναν την μπάλα με πολύ αργό ρυθμό

Έφτασε στην ισοφάριση, πίεσε για την ανατροπή

Οι γηπεδούχοι οχυρωμένοι στην άμυνά τους προσπαθούσαν να αποκρούουν τις επιθέσεις της Νίκης, με τη δράση να είναι συνεχώς στα καρέ του Ντόκιτς. Οι προσπάθειες των παικτών της βολιώτικης ομάδας καρποφόρησαν στο 77’, όταν σε ακόμη μία πολιορκία η μπάλα στρώθηκε στον Κυριακίδη που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντόκιτς. Στο 85’ η Νίκη έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, όταν ο Μιράντα έβγαλε στον Τζιώρα, στην μικρή περιοχή όμως το πλασέ υπό πίεση, πέρασε άουτ

Οι συνθέσεις:

Αλμωπός Αριδαίας (Γ. Τυριακίδης): Ντόκιτς, Τσιμπούκας, Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Πέττας (76’ Λεσάι), Έππας (89’ Πόπποβιτς), Κέρθι, Παρασκευάς, Παπαδόπουλος, Ρίβας (67’ Μπρέγκνα, 89’ Καρυπίδης), Μανωλάκης.

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου (67’ Κυριακίδης), Ανδρέου, Δεληζήσης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (57’ Τζιώρας), Τσουκαλάς (86’ Κριμιτζάς), Μιράντα, Ροχάνο (46’ Ροχάνο), Σιαφά.

Διαιτητής: Σιντόρης Μάριος (Θεσπρωτίας)

Α’ Βοηθός: Αναστασιάδης Αχιλλέας (Σερρών)

Β’ Βοηθός: Δανδαλόπουλος Δημήτριος (Ξάνθης)

4ος: Κεχαγιάς Κων/νος (Κοζάνης)

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις