SL1: Ντέρμπι στη Λεωφόρο – Εκτός έδρας… αποστολές για ΑΕΚ και Ολυμπιακό (πρόγραμμα)

 

Λίγες μέρες μετά το πρώτο του ματς για το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» υποδέχονται την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο (19:30, Cosmote Sport 1) και θέλουν να… απαντήσουν στην πρόσφατη ήττα τους, ενώ, ταυτόχρονα, ένα θετικό αποτελέσμα θα διατηρήσει (το λιγότερο) την διαφορά από την 2η ΑΕΚ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να μείνει στο ίδιο mood και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα. Μέσα ο Σπόραρ για τους γηπεδούχους, που δεν υπολογίζουν στους Κλεϊνχέισλερ (τραυματίας) και Κουρμπέλη (τιμωρημένος), ενώ, αντίθετα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Ελ Καντουρί, Σοάρες, Κούρτιτς, Λύρατζη, Τσαούση, Μουργκ και Κουαλιάτα.

Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει στη Νίκαια, όπου ο ουραγός Ιωνικός υποδέχεται την ΑΕΚ (16:00, Cosmote Sport 1). H «Ένωση» έχει φυσικά τον ρόλο του φαβορί και θέλει τη νίκη για να πλησιάσει στην κορυφή, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματίας Αλμέιδα υπολογίζει μετά από αρκετό καιρό και τον Γκατσίνοβιτς.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Ατρόμητο στις 20:30 (Novasports Prime). O Μίτσελ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαρσέλο και Ρέτσο, εκτός για τους γηπεδούχους οι Κλωναρίδης, Μαυρομμάτης, Κιβρακίδης και Σουάρεθ.

Τέλος, πολύ σημαντικό το ματς στην Λιβαδειά, όπου ο Λεβαδειακός των 12 βαθμών υποδέχεται την Λαμία, που βρίσκεται ακριβώς πίσω του με 11 βαθμούς. Το παιχνίδι αυτό θα ξεκινήσει στις 17:00 (Novasports Prime).

Το συνοπτικό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Άρης – Βόλος 3-0

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

16:00 Ιωνικός – ΑΕΚ

17:00 Λεβαδειακός – Λαμία

19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

20:30 Ατρόμητος – Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις