Αγκαλιά με την άνοδο η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ θα βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα τη νέα σεζόν αν δεν αυτοκτονήσει τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες αναζητά μόλις μία νίκη κόντρα σε Ζάκυνθο (εκτός), Χανιά και Αχαρναϊκό (εκτός). Το απόγευμα του Σαββάτου (7/5) οι Θεσσαλοί έβγαλαν αντίδραση μετά την ήττα στα Τρίκαλα, έπαιξαν για ένα ημίχρονο πολύ καλά…

…και επικράτησαν με 1-0 του Πανσερραϊκού χάρη σε γκολ του Κουτσιανικούλη.
Οι «βυσσινί» είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και χαμένο πέναλτι στο φινάλε, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ γεύονται πλέον τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής αφήνοντας στο -3 την Κέρκυρα, η οποία παίζει τη Δευτέρα (9/5) με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Όσο για τους Σερραίους γνώρισαν την τρίτη τους ήττα στη σειρά. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν κι έμειναν στη μέση της βαθμολογίας. Είχαν ελάχιστες καλές στιγμές και έβγαλαν πάρα πολλά προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία.
«Γεμάτο» ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις παρόλο που γκολ δεν μπήκε. Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αν και ήταν σαφές πως διέφερε η φιλοσοφία τους. Η ΑΕΛ προσπαθούσε να επιτεθεί από τα πλάγια για να ανοίξει τους Σερραίους, οι οποίοι έψαχναν τις αντεπιθέσεις.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 14′ με τον Μαρουκάκη να σουτάρει διαγώνια και τον Μέλκα να αποκρούει. Δύο λεπτά μετά ήρθε η απάντηση από τον Δωματά, ενώ στο 20′ η ΑΕΛ άγγιξε ξανά το γκολ με τον Ροβίθη.
Ήταν εμφανές πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τον Πανσερραϊκό στα άκρα της άμυνάς του. Από εκεί δέχτηκε πολλές φάσεις και στη συνέχεια με τους παίκτες του να μην κλείνουν καλά τους χώρους. Εκτός αυτών στο 30′ οι «βυσσινί» είχαν δοκάρι με σουτ του Μαρουκάκη.
Η πολύ καλή ευκαιρία για τα «λιοντάρια» ήρθε στο 45′, όταν ο Τριανταφυλλάκος εκτέλεσε φάουλ απευθείας και ο Ξενοδόχοφ πραγματοποίησε πολύ καλή επέμβαση. Οι φιλοξενούμενοι κατά τα άλλα έψαχναν συνεχώς τον Δωματά, ο οποίος προσπαθούσε να τελειώσει τις φάσεις απ’ όπου βρισκόταν με αποτέλεσμα να σπαταλά επιθέσεις.
Μόνο το γκολ έλειπε από την ΑΕΛ και για να το βρει ο Τσιώλης προχώρησε σε δύο αλλαγές δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα του. Τελικά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα.
Μπορεί η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο να ήταν εμφανώς πεσμένη και να δυσκολευόταν περισσότερο να φτιάξει ευκαιρίες, όμως, μία προσωπική ενέργεια του Κουτσιανικούλη αρκούσε για να γίνει στο 68′ το 1-0. Κοινός παρονομαστής με όσα γίνονταν στο πρώτο ημίχρονο το γεγονός ότι πάλι η άμυνα του Πανσερραϊκού «τρυπήθηκε» από τα πλάγια.
Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλοί έριξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαχειριστούν το ματς. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το κάνουν αυτό, καθώς ο Πανσερραϊκός ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ακόμη και όταν μπήκε ο Ντα Κόστα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν καν να κάνουν τελικές.
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ήταν άναρχο με τα «λιοντάρια» να έχουν χάσει εντελώς τις θέσεις τους. Αν οι «βυσσινί» ήταν πιο συγκεντρωμένοι θα πετύχαιναν και δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε γιατί εκτός των άλλων στο 89′ ο Λαμπρόπουλος έχασε το πέναλτι που είχε κερδίσει ένα λεπτό πριν ο Ροβίθης σε φάση που αποβλήθηκε ο Καψάλης. Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.
Διαιτητής ήταν ο Κουλούδης (Λέσβου), βοηθοί του οι Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Κελάζογλου (Χαλκιδικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Κίτρινες: 71′ Μονιάκης, 72′ Βέρτζος – 57′ Σιάκκας, 82′ Μπαρέττας, 86′ Παπατζίκος
Κόκκινη: 89′ Καψάλης
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Κομεσίδης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Μπανούσης (46′ Μασούρας), Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Βαρέλα (46′ Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης, Καπός (67′ Πάτο).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Μέλκας, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Καρράς, Καψάλης, Σιάκκας (70′ Ρούτσης), Τσιμίκας, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας, Δωματάς (80′ Ανδρέου), Γιάντσης (73′ Ντα Κόστα).

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις