Μπαλτάκος: «Τι είναι ο Μαρινάκης;»

 

Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Γιάννη Αλαφούζο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Δίκη στο Open».

Μεταξύ άλλων ο Τάκης Μπαλτάκος είπε:

Ερώτηση: Λένε ότι αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις με τον Μαρινάκη:

Είχα πει ότι όταν μιλάει άσχημα από το ένα αυτί μου μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Εγώ υπηρετώ έναν θεσμό, όταν μιλάει άσχημα δεν απαντάω. Όταν λέει κάτι για το οποίο είναι σωστό…

Ο Μαρινάκης τι είναι καταρχήν. Είναι ένα άτομο που τον λένε Μαρινάκη; Δεν είναι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ; Δεν είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπάλα στο πρωτάθλημα;

Εγώ αυτό που έκανα ήταν ότι πήγα την ειδοποίηση για την Εκτελεστική Επιτροπή πιο πίσω ούτως ώστε να μπορούν οι ομάδες να θέτουν θέματα για την ημερήσια διάταξη, αυτό όποιος το βλέπει δεν κοιτάει ότι προβλέπεται στο καταστατικό αλλά σου λέει ότι τα βρήκα με τον Μαρινάκη. Αν τα βρήκα με τον Μαρινάκη, ρωτήστε τον Μαρινάκη… Τότε γιατί στέλνει επιστολές; Τα βρήκα με τον Μαρινάκη, ή τον Αγραφιώτη, ή τον Ολυμπιακό θεσμικά, στα πλαίσια του καταστατικού, ούτε έχω μιλήσει ποτέ με τον Μαρινάκη.

Ερώτηση: Τα χαλάσατε με τον Μελισσανίδη;

Απάντηση: Όχι δεν τα χάλασα με τον Μελισσανίδη, αν ο Μελισσανίδης τα χάλασε σε μένα, ρωτήστε εκείνον. Εγώ εκείνο το οποίο νιώθω είναι ότι πρέπει να ρωτήσετε τον Μελισσανίδη. Οι σχέσεις μου μαζί του είναι ελαφρά διαφορετικές από τότε που εκλέχτηκα στην ΕΠΟ, διότι όταν αρχίζει ένα πρωτάθλημα αρχίζουν και οι προστριβές, τα θέματα ης διαιτησίας, διότι δυστυχώς οι Έλληνες παράγοντες γενικά αν τους πεις ότι «η Εθνική ομάδα βγαίνει από τον Άγιο Κοσμά σε λίγο, θα μπουν οι μπουλντόζες, πρέπει κάπου να πάμε» θα σου πει «έχεις απόλυτο δίκιο ποιος με παίζει την Κυριακή;». Αυτή είναι η νοοτροπία, όλοι ασχολούνται με το ποιος τους παίζει την Κυριακή. Όποιος και να παίζει δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αυτοί νομίζουν ότι μπορώ. Έχουν την απόλυτη πεποίθηση ότι  μπορώ, έτσι νομίζουν ότι επηρεάζω τη διαιτησία, τι να κάνω σε αυτό, είναι μια παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ποτέ δεν είπα ότι θα ήταν τιμή μου επί προεδρίας μου στην ΕΠΟ να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Όποιοι μου το καταλογίζουν ότι το είπα αυτό, να πάνε να κοιταχτούνε. Ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο και θα ήταν τελείως αστείο να το πω, μιλάμε σαν πρόεδρος της ΕΠΟ. Θα ήταν ανοησία να πω κάτι τέτοιο, με έχουν κατηγορήσει για πολλά αλλά όχι είμαι ανόητος.

Για τον Γιάννη Αλαφούζο:

Μου είπε κάποιος πρόεδρος ΠΑΕ «ξέρεις ακούνε ότι μιλάς με τον Αλαφούζο». Ασφαλώς και μιλάω μαζί του, αυτό έλειπε να μην μιλάω. Και αυτό είπα και στην Εκτελεστική Επιτροπή «σιγά την είδηση μιλάω με τον Αλαφούζο», δεν θα έπρεπε να μιλάω, τι είναι παράνομος είναι ο Αλαφούζος; Γιατί να μην μιλάω.

Μα και για τον Μαρινάκη μου το είπαν. Μεγάλη είδηση «μιλάει με τον Μαρινάκη». Γιατί να μην μιλήσω; Καταρχήν δεν έχω μιλήσει, το βασικό είναι ότι δεν έχω μιλήσει. Για τα θέματα αυτά όχι. Όχι στην Εκτελεστική Επιτροπή, εκεί μιλάμε. Σε ιδιωτικό επίπεδο δεν έχω μιλήσει, ούτε έχω συναντηθεί κατά μόνας, ούτε έχω μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο αλλά γιατί να μην το κάνω. Δηλαδή ο Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, του Ολυμπιακού και θα είναι απαγορευμένο… Δηλαδή εγώ εκλέχτηκα για να μιλάω μόνο με δύο προέδρους και όχι με τους άλλους δύο;

Τον Μαρινάκη τον ξέρετε όλοι σαν χαρακτήρα, τι είναι κανένα παιδάκι που άγεται και φέρεται; Εκείνον αντιλήφθηκε ότι υπήρχε ένα θέμα στο συμβούλιο που απουσίαζαν οι 8. Κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα, επιχειρηματίας είναι, δεν είναι έξω από την πιάτσα, εκείνος κατάλαβε  ότι υπάρχει θέμα και έσπευσε να έρθει στην Εκτελεστική Επιτροπή. Αυτό αμέσως μεταφράστηκε ότι τα βρήκα με τον Μαρινάκη. Την άλλη μέρα ο Μαρινάκης έστειλε επιστολή να παραιτηθώ κι εκείνοι που έλεγαν ότι τα βρήκα με τον Μαρινάκη για να σώσουν τα προσχήματα είπαν «έλα μωρέ τώρα αυτό είναι για ξεκάρφωμα».

Για τις σχέσεις του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη:

«Γιατί τα είχα χάσει μαζί του; Υπήρχε απόσταση για το θέμα του μητρώου που απασχολούσε όλες τις Ενώσεις και γι αυτό έγινε ο αγώνας. Η κυβέρνηση έκανε πίσω με τις 3 τροπολογίες και εμείς κάναμε πίσω. Δεν ήταν προσωπικό. Τον ξέρω πάρα πολύ καλά όπως και άλλους από την κυβέρνηση. Είπα πριν ότι η ΕΠΟ είναι οι ΕΠΣ, η γενική συνέλευση. Αλλά δεν γίνεται γενική συνέλευση κάθε εβδομάδα. Για θέματα που δεν έχει αρμοδιότητα η συνέλευση έχει η Εκτελεστική Επιτροπή. Ασφαλώς και μιλάμε, είναι δυνατόν να μην μιλάει η ΕΠΟ με την κυβέρνηση. Για την απουσία των 8 ρωτήστε αυτούς που έλειπαν».

Ερώτηση: Γιατί όχι Έλληνας διαιτητής στο Άρης – Ολυμπιακός, όπως το ζήτησε ο Άρης;

Απάντηση: Ο Μπένετ προσπαθεί να βρίσκει διαιτητές πολύ πριν τους αγώνες, όχι την τελευταία στιγμή. Οι Ομοσπονδίες τους θέλουν για τα πρωταθλήματα τους. Ο Άρης το ζήτησε την Παρασκευή, αλλά είχε οριστεί ο διαιτητής, είχε βγει, δεν είχε ανακοινωθεί απλά γιατί ο Μπένετ έπρεπε να το κάνει μέρες πριν. Ο διαιτητής ήδη υπήρχε. Επίσης, εφόσον υπήρχε άτυπη συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες, δεν μπορεί να έρθει και να το ζητήσει μόνο ο Άρης, πρέπει να συμφωνήσει και ο Ολυμπιακός…

Δεν υπάρχει διαιτητής που ξυπνάει το πρωί και φεύγει από το σπίτι του και λέει ότι «πάω να κάνω χειρουργείο». Πρέπει να είναι τρελός.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις