Η αξιοποίηση της έδρας δίνει στον Βόλο το εισιτήριο για τα πλέι οφ

Ο Βόλος κατέχει αυτή τη στιγμή την 6η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ, έχοντας μια διαφορά πέντε βαθμών από τον έβδομο της κατάταξης Ατρόμητο. Αυτή τη διαφορά οι «κυανέρυθροι» δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τη χάσουν και ελπίζουν, μάλιστα, πως μπορεί να αυξηθεί. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κερδίσουν τον Παναιτωλικό το Σάββατο και από την άλλη ο Ατρόμητος να έχει βαθμολογικές απώλειες στο παιχνίδι που δίνει την ίδια μέρα στα Γιάννενα με τον τοπικό ΠΑΣ.

Απομένουν επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ, με τον Βόλο να κρατά την τύχη στα χέρια του. Για να επιτευχθεί ο στόχος και να παίξει η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, θα πρέπει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα στα παιχνίδια με ομάδες που είναι στα μέτρα της. Ο Βόλος κατά σειρά θα αντιμετωπίσει στο Πανθεσσαλικό τους Παναιτωλικό, Ατρόμητο (σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι), Λαμία και ΠΑΟΚ. Εκτός έδρας έχει να παίξει με Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αν οι «κυανέρυθροι» αποσπάσουν εννέα βαθμούς στο γήπεδό τους, κερδίζοντας τον Ατρόμητο, τότε μια θέση στην εξάδα είναι εξασφαλισμένη. Κι αυτό, καθώς ο Ατρόμητος από τη σειρά του, που βρίσκεται στο -5 από τον Βόλο, έχει να παίξει εντός έδρας με ΑΕΚ, Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό (δεν το λες εύκολο το πρόγραμμα) και εκτός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο, Άρη και Αστέρα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Άρη, ο οποίος κατέχει την 5η θέση, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τον Βόλο δεν είναι και εύκολο. Οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν στο «Κλ. Βικελίδης» με Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ εκτός έδρας θα αντιμετωπίσουν ΑΕΚ, Ιωνικό, ΟΦΗ και Λαμία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις