Ο ΠΑΟΚ την πρόκριση και φουλ για τον τελικό του Πανθεσσαλικού | Τα highlights (vid)

Ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές έκανε μεγάλη προσπάθεια, είχε το ματς στο όριο, αλλά το πέναλτι-γκολ του τρομερού Ολιβέιρα έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό που ήθελε: 1-1, πρόκριση, τώρα Λαμία και… προσεχώς ένας ακόμη τελικός που εφόσον περάσει ο δικέφαλος θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σύμφωνα με την προκήρυξη.

Το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet σφράγισε απόψε στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ, όπου θα συναντήσει τη Λαμία για μία θέση στον τελικό, μετά το 1-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς του 2-0 της Τούμπας.

 

Ο δικέφαλος βρήκε το «χρυσό» γκολ που αναζητούσε από την άσπρη βούλα στο 78’ με τον κορυφαίο του παίκτη, Νέλσον Ολιβέιρα, να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με σθένος, προηγήθηκε με το πολύ όμορφο γκολ του Τσέριν στο 18’, αλλά ο ΠΑΟΚ διατήρησε τη ψυχραιμία του και πλέον ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του σε έναν ακόμη τελικό.

Σε σχέση με το πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος, ο μεν Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό άλλαξε όλη την άμυνά του μαζί με τον τερματοφύλακα κι έκανε ακόμα τρεις αλλαγές μεσοεπιθετικά, ο δε Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ μόνο μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Παρά ταύτα, οι πράσινοι μπήκαν ψυχωμένα από το πρώτο λεπτό στο ματς και μόλις στο 5’ απείλησαν με τον Τσόκαϊ να σουτάρει, σε φάση διαρκείας, μέσα από την περιοχή και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Οι μονομαχίες, τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι αψιμαχίες κυριάρχησαν, σε ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης που έπεφταν κορμιά.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία στο 9’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σοάρες και γυριστή κεφαλιά του Ολιβέιρα που πέρασε άουτ, ενώ στο 17΄ο Κωνσταντέλιας σούταρε η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Ζίβκοβιτς το πλασέ του οποίου πέρασε άουτ.

Αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπερνάρ να τροφοδοτεί τον Τσέριν έξω από την περιοχή και τον Σλοβένο με άψογο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, βάζοντας το τριφύλλι μπροστά στο σκορ στο 18’ (1-0).

Το γκολ του Τσέριν έδωσε ψυχολογία στους πράσινους που είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους δύο πλάγιους μπακ, Βαγιαννίδη και Πούχατς, ενώ τα δύο 8άρια (Τσόκαϊ και Τσέριν) έκαναν όλη τη «βρόμικη» δουλειά με πολλά τρεξίματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο ΠΑΟΚ είχε ως σημείο αναφοράς το «θωρηκτό» Ολιβέιρα και τις εμπνεύσεις του Κωνσταντέλια, πίεζε ψηλά όπως στο ματς του πρωταθλήματος, αλλά δεν έβγαζε υποσχόμενες ευκαιρίες και έδειξε επηρεασμένος μετά το γκολ που δέχτηκε.

Λίγο πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων, στο 45’, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Μπερνάρ βγήκε στο επιθετικό τρανζίσιον, έκανε πολλά μέτρα με τη μπάλα κάθετα και έδωσε στον Σπόραρ, αλλά το πλασέ του Σλοβένου μέσα από την περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0 και το διακύβευμα της πρόκρισης να μένει ανοιχτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Μαντσίνι αντί του Τσόκαϊ, φέρνοντας τον Μπερνάρ στον άξονα, κι ο Λουτσέσκου τον Σβαμπ αντί του Αουγκούστο.

Στο 54’ μάλιστα ο Μαντσίνι λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε μετά από σέντρα του Βαγιαννίδη έφυγε άουτ.

Είκοσι λεπτά αργότερα (74’) ο Ινγκασον σούταρε μέσα από την περιοχή κι ο Σάντσες έδιωξε σωτήρια, αλλά στο κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Σβαμπ βρήκε στο χέρι του Τσέριν και μέσω του VAR ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι.

Ο Ολιβλέιρα ανέλαβε την εσχάτη των ποινών κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ σε 1-1 στο 78’ και κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά για τον δικέφαλο.

Ο Πορτογάλος στράικερ μάλιστα πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, επιχειρώντας να κρεμάσει τον Λοντίγκιν με εντυπωσιακό σκαφτό στο 87’ αλλά η μπάλα «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν ότι στο 90’ ο Τόμας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη μετά από παρέμβαση του VAR.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Κλέινχεσλερ), Σπόραρ, Μπερνάρ (65’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ντάντας, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Νάρεϊ (79’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (87’ Τόμας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις