Μαύρος: «Όσο ψηλότερα γίνεται, δεν υπάρχει ταβάνι»

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του και για τον στόχο μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, μίλησε ο Ανδρέας Μαύρος, στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Νίκης Βόλου:

Για το αυριανό (28/01) παιχνίδι με τα Τρίκαλα Basket: «Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, παίζουμε απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι και περιμένουμε κόσμο στο γήπεδο. Όσα παιχνίδια παίζουμε με κοντινές πόλεις έχουν το χαρακτήρα του ντέρμπι. Θα διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι τέλους και προσδοκούμε να έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Είμαστε σε μια καλή αγωνιστική κατάσταση, έχουμε κάνει 4 σερί νίκες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το στόχο της Νίκης Βόλου: «Αυτήν τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, θέλουμε να καθιερώσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σ’ αυτό το σύλλογο, με τόση ιστορία και τόσο κόσμο από πίσω. Απ’ την αρχή της χρονιάς κάναμε μια προσπάθεια ν’ ανανεώσουμε το ρόστερ, φέρνοντας και πιο νέα παιδιά ηλικιακά, παιδιά με όρεξη να διακριθούν και με στόχους. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Ο σκοπός ήταν η παραμονή με τη λογική ν’ αποφύγουμε τα play-out. Θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή το ‘χουμε καταφέρει αυτό, είμαστε πάνω απ’ την 6η θέση σχεδόν μαθηματικά και από ‘δω και πέρα «κυνηγάμε» ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε ακόμα 6 παιχνίδια και θέλουμε στο τέλος να καταλήξουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Δεν υπάρχει «ταβάνι», απλά θέλουμε να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν «κοιτάζουν» και τα play-off: «Η 7η ομάδα, η Αναγέννηση, έχει 3 νίκες κι εμείς 8. Προηγούμαστε 5 νίκες κι έχουμε και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, αφού τους έχουμε 2-0. Θεωρώ ότι έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση αυτή. Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα ‘ναι σίγουρα πάνω απ’ την 6η θέση. Διεκδικούμε ό,τι καλύτερο και γιατί όχι να κάνουμε μια προσπάθεια να μπούμε στα play-off. Θα ‘ναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο και για τα παιδιά αυτό. Δεν κρύβω ότι αυτήν τη στιγμή αρχίζουμε και κοιτάμε προς τα πάνω».

Για τον όμιλό τους: «Θεωρώ ότι είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Μετά και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου υπάρχουν και κάποιες προσθαφαιρέσεις στις ομάδες, όπου στην πορεία μπορεί να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Αν πάμε με τη λογική των αγώνων μέχρι τώρα, σίγουρα τα φαβορί για την άνοδο είναι τέσσερις ομάδες, ο Βίκος, η Λαμία, τα Τρίκαλα και η Δόξα. Από ‘κει και μετά είμαστε εμείς με τη Βέροια που μπορούμε να κάνουμε ζημιές και ύστερα οι υπόλοιπες ομάδες, όπου παλεύουν να έχουν καλύτερη κατάταξη στα play-out. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όλα είναι δύσκολα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις