Αποτυχημένο “κρας τεστ” στο Κίτρος

Αν το σημερινό ματς κόντρα στην Πύδνα Κίτρους αποτελούσε κρας τεστ για τη Νίκη της νέας χρονιάς, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να θορυβήσει άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Η ήττα με 4-1 από μία αδιάφορη βαθμολογικά Πύδνα Κίτρους πρέπει να προβληματίσει όσους πιστεύουν πως η Νίκη μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά σε παιδιά της περιοχής και ταυτόχρονα να πρωταγωνιστήσει.

Η παραγωγή ποδοσφαιριστών, ικανών να σταθούν σε συνθήκες πρωταθλητισμού, απαιτεί χρόνια συστηματικής δουλειάς στις ακαδημίες του συλλόγου, απαιτεί κανονικές γηπεδικές εγκαταστάσεις, απαιτεί προπονητές άρτια καταρτισμένους, απαιτεί υπομονή και επιμονή. Άλλο να ενσωματώσεις κάποια παιδιά της περιοχής, που μπορούν να αντέξουν την πίεση του πρωταθλητισμού κι άλλο να στηριχθείς αποκλειστικά σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παραστάσεις από εθνικά πρωταθλήματα και δεν έχουν χτίσει ψυχολογία πρωταθλητή. Η εικόνα των 14 (ουσιαστικά 13 καθώς ο Κιπτίου ήταν τραυματίας) ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην αποστολή της Νίκης, δεν συμβάλλει στην αξιοπρεπή ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.

728x90 papoulias

Στα αποδυτήρια με 1-0 η Πύδνα

Στο αγωνιστικό μέρος η Νίκη παρά τα πολλά προβλήματα κατάφερε και ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη η κούραση και η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο έφεραν το τελικό 4-1. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 17’ ο Μακράκης, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο παίκτης της Πύδνας δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 28’ ο Ιορδανίδης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε με τα πόδια από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Με περισσότερη ενέργεια οι γηπεδούχοι στην επανάληψη

Στην επανάληψη η Πύδνα Κίτρους εμφανίστηκε πιο φρέσκια και με περισσότερη ενέργεια, πήρε το χώρο του κέντρου και μ’ έναν αφηνιασμένο Καμπλιώνη δημιουργούσε ρήγματα στην αμυντική διάταξη της Νίκης. Στο 58’ οι γηπεδούχοι φάνηκε πως θα τελειώσουν το ματς όταν και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πετρουζέλη. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα όταν σε σέντρα του Κόλα η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Χολέβα.

Δεν έφτανε το γκολ του Ελευθεριάδη

Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα των γηπεδούχων ήρθε η φάση του 76’ να ξαναδώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Συγκεκριμένα σε προσπάθεια του Ελευθεριάδη η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Δημητρίου με τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση και να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο πρωταγωνιστής της φάσης, ευστοχώντας και γράφοντας το 2-1.

Η προσπάθεια των κυανόλευκων να βγουν μπροστά για να ισοφαρίσουν έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Απόστολου Στύλου να βρουν κενούς χώρους στα μετόπισθεν και να πετύχουν δύο ακόμη τέρματα. Στο 88’ ο Καμπλιώνης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σέρβιρε στον Παυλίδη και αυτός εύκολα έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καμπλιώνης διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με πλασέ μετά από σέντρα του Κυπαρίσση.

Η Νίκη πλέον βλέπει τον επόμενο αντίπαλο που είναι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος θα έρθει στον Βόλο για να κερδίσει και να παραμείνει στην κατηγορία.

Πύδνα Κίτρους (Απ. Στύλος): Αλυσσανδράτος, Λαζαρίδης, Ρ. Κόλα, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Πετρουζέλης, Καμπλιώνης, Δήμας, Γελαδάρης (78′ Κυπαρίσσης), Ραπτόπουλος (60′ Παυλίδης), Μακράκης (85′ Χάμος)

Νίκη Βόλου (Στ. Ξηροφώτος): Στούκας, Αλεξανδρής, Αναστασίου, Χολέβας, Ναουμίδης, Τσομπαντζής (72′ Ματθαίου, Βέργος, Ελευθεριάδης, Κόλα, Ιορδανίδης, Μέτσε

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις