Υποσχέσεις για το μέλλον από την εφηβική ομάδα πόλο της Νίκης

Ολοκλήρωσε για φέτος τις υποχρεώσεις της η εφηβική ομάδα του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Η πορεία που διέγραψε κρίνεται σίγουρα επιτυχημένη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να φτάσει ως την τρίτη φάση του πρωταθλήματος και να καταλάβει σε αυτήν μάλιστα την τρίτη θέση, μια κάτω από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και τον Ν.Ο. Πατρών που πήραν την πρόκριση καθώς στάθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Στους αγώνες που διεξήχθησαν το τριήμερο 6-8 Μαΐου στο κολυμβητήριο του Βόλου ο τελικός απολογισμός ήταν 3 νίκες και 2 ήττες.

Στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον συμπολίτη Ο.Υ.Κ. πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ, δεν το έχασε ποτέ και το τελικό 10-5 έδωσε στην ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα το πρώτο ροζ φύλλο. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Σπυρόπουλος με 4 γκολ, από 2 πέτυχαν οι Καραγκούνης-Κανάκης και από ένα οι Γλούμης-Παπαδόπουλος.

Χαμηλό εμπόδιο στην συνέχεια αποδείχτηκε η ομάδα της Κ.Ε. Κοζάνης, η νίκη ήρθε με 11-4 με σκόρερ τους Γλούμη-Γκανάτσιο με 3, Καραγκούνη με 2 και Σπυρόπουλο-Γκατζούνα-Τσιμπερίδη με 1.

Τα επόμενα 2 παιχνίδια ήταν με τα φαβορί και τις ομάδες που πήραν την πρόκριση. Το άγχος και η απειρία δεν επέτρεψαν ποτέ στου πολίστες της Νίκης να διεκδικήσουν κάτι και έχασαν και τα 2 παιχνίδια με κάτω τα χέρια και με μεγάλη διαφορά, καθώς το σκορ άνοιξε από την αρχή. Στο 17-2 με τον Ολυμπιακό σκόραρε 2 φορές ο Γλούμης, ενώ στο 10-2 εναντίον των Πατρινών σκόραρε πάλι ο Γλούμης αλλά και ο Σπυρόπουλος.

Η αυλαία έπεσε με ντέρμπι με αντίπαλο τον Ν.Ο. Λάρισας. Το παιχνίδι ήταν δυνατό σε όλη την διάρκεια, με πολλές αποβολές και νεύρα, αλλά οι αθλητές της Νίκης κατάφεραν να επικρατήσουν με 9-5 και να πάρουν την τρίτη θέση του ομίλου και μαζί την ρεβάνς για την ήττα του προηγούμενου γύρου. Στην νίκη αυτή σκόραραν από 3 γκολ οι Κανάκης-Γλούμης, 2 ο Σπυρόπουλος και 1 ο Γκανάτσιος.

Τελική βαθμολογία:
Ολυμπιακός 15
Ν.Ο.Π. 12
Νίκη Βόλου 9
Ο.Υ.Κ. 4
Ν.Ο.Λ. 4
Κ.Ε.Κ. 0

Με τελικό απολογισμό πρωταθλήματος 10 νίκες σε 14 παιχνίδια και μια μόλις θέση πίσω από την τελική οχτάδα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η ομάδα της Νίκης. Απολογισμός σίγουρα επιτυχημένος που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Όλοι πλέον στο τμήμα πιστεύουν ότι η φετινή πορεία ήταν μόνο η αρχή και έχουν μπει οι βάσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστεί μόνιμα και να είναι μια σταθερή και υπολογίσιμη δύναμη όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα οι έγγραφες συνεχίζονται στα τμήματα ακαδημιών της υδατοσφαίρισης την Νίκης Βόλου. Οι εγγραφές αφορούν αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα από το 2009 και μεγαλύτερα, για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της υδατοσφαίρισης από τους προπονητές του συλλόγου, στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας καθημερινά στις 19:30

Δελτίο Τύπου τμήματος υδατοσφαίρισης Νίκης Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις