Ταφόπλακα στη S.L.2 από τον Αυγενάκη και την κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης διαλύει, στην κυριολεξία, την κατηγορία που ο ίδιος δημιούργησε με τη σημερινή μορφή της και, μάλιστα, είχε εξαγγείλει με στόμφο ότι θα αποτελέσει πρότυπο επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ενώ από τα 63 εκατομμύρια ευρώ που θα μοιραστούν από το Στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλει, προβλεπόταν, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση (με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα), τα 8,7 να δοθούν στη Super League 2, πριν από μία έβδομάδα τα “έκανε” 5,1 και χθες ανακοίνωσε ότι τελικά θα δοθούν… 1,7!!!

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα έκανε τον προυπολογισμό της σύμφωνα με τα ποσοστά και τα ποσά που προέβλεπε η παραβιασθείσα από τον Αυγενάκη κοινή υπουργική απόφαση και τώρα μαθαίνει ότι πρόκειται τελικά να πάρει μόλις το 1/5 από τα χρήματα, που, πολύ φυσιολογικά, είχε θεωρήσει δεδομένα.

Κι όλα αυτά, κατόπιν των πιέσεων που δέχτηκε από τον φίλο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, να πριμοδοτηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η Super League 1. Γιατί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που “έκοψε” από τη Super League 2, τα “στέλνει” στη Super League 1.

Οπως είναι λογικό, η Super League 2 βράζει από οργή, αγανάκτηση και απόγνωση, καθώς όλες οι ομάδες οδηγούνται, με μαθηματική ακρίβεια, σε οικονομικό μαρασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Super League 2 στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα προτείνει να ληφθεί απόφαση για διακοπή του Πρωταθλήματος.

Mια ακόμη σκανδαλώδης απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη είναι να διατεθούν 3 εκατ. για τους Μεσογειακούς Αγώνες του Ηρακλείου, προφανώς για να γίνει αρεστός στην εκλογική του περιφέρεια. Σκανδαλώδης και αυθαίρετη 100% απόφαση και αυτή, καθώς καμία επιδότηση για καμία διοργάνωση αγώνων πουθενά στην Ελλάδα δεν προέβλεπε η κοινή υπουργική απόφαση για τη διανομή των 63 εκατ. από τον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών και τη φορολόγηση των παικτών…

πηγή: metrosport.gr

metr-0102-001-cmyk-page-001.jpg

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις