Ν. Τσεκούρας: «Να δούμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ» (photos)

Η γενική συνέλευση για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα, 9/5) στις 19:30 στο ξενοδοχείο ”Παρκ”. Το «παρών» έδωσαν 175 από τα 300 μέλη του Ερασιτέχνη. Στην αρχή της συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Νίκος Τσεκούρας, που καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Τάκη Συνετόπουλου, Αντώνη Παππά, Γιώργου Πασχαλίδη και Παντελή Ευθυμίου, ενώ βραβεύτηκε ο αθλητής του τμήματος κολύμβησης, Γιάννης Στάμος, για τη διάκριση του στους Βαλκανικούς αγώνες. Έπειτα, ως πρόεδρος της συνέλευσης ορίστηκε ο κ. Σαχίνης, ενώ ρόλο γραμματέα ανέλαβε η κα. Φωτοπούλου.

Μετά ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ μίλησαν κάποιοι άνθρωποι που αναμένεται να αναλάβουν τη διαχείριση του. Τα μέλη του ερασιτέχνη αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν αυτά τα άτομα, ενώ ακολούθησαν κάποιες ομιλίες, χρονικής διάρκειας 5 λέπτων.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νίκος Τσεκούρας, ήταν ο πρώτος που μίλησε και αναφέρθηκε στις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος και οι κ.κ. Μεταφτσής και Κάβουρας. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, την πρόταση που έχει στα χέρια της η διοίκηση του Ερασιτέχνη για το συγκεκριμένο τμήμα, ενώ προσκάλεσε όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό Βόλου να στηρίξουν τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Νίκος Τσεκούρας στη γενική συνέλευση της ομάδας:

«Η σημερινή γενική συνέλευση είναι σταθμός στην 80χρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Είμαστε γι αυτούς που βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Τα λάθη κάποιου δεν ακυρώνουν την προσπάθεια και τη βοήθεια του. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ, να αλλάξουμε σελίδα. Εγώ, ο κ. Μεταφτσής και ο κ. Κάβουρας προσπαθήσαμε να βρούμε λύση στα μεγάλα προβλήματα. Συνεργαστήκαμε με τη διοίκηση του Εργοτέλη και δύο δικηγορικά γραφεία της Αθήνας. Στείλαμε έγγραφο στο CAS για τις προσφυγές παικτών, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση. Επίσης, είχαμε επαφές με τους κ.κ. Γκιρτζίκη, Παπαλάκη, Κοντονή και την κα. Καραμανλή. Στις διάφορες συναντήσεις, που πραγματοποιήσαμε είχαμε και τη συμπαράσταση της κα. Χρυσοβελώνη και των κ.κ. Μεικόπουλου, Μπουκώρου.

Τα προβλήματα μας είναι το αγωνιστικό κομμάτι, τα χρέη και η εκκαθάριση. Η συμμετοχή μας στη Γ΄ Εθνική δεν είναι σίγουρη. Ο ΚΑΠ προέβλεπε ότι θα πηγαίναμε στην Α΄ ΕΠΣΘ με 50.000 προστιμο, -6 βαθμούς και διατήρηση του 50% των χρεών προς τρίτους. Όμως έχουμε στα χέρια μας γραπτή απόφαση της ΕΠΟ. Δικαιούμαστε το 2016-17 να δηλώσουμε συμμέτοχη στη Γ΄ Εθνική. Υπάρχει προβληματισμός για το 50% των χρεών προς τρίτους για τη νέα ΠΑΕ, μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νομού, όμως, έχουμε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα με την ΕΠΟ. Δεν θα επιτρέψουν στους παράγοντες να πηγαίνουν από ομάδα σε ομάδα και να δημιουργούν χρέη. Επίσης, μονό η διοίκηση μπορεί να συγκαλέσει τους μετόχους για την εκκαθάριση. Εμείς θα ενημερώσουμε τους μετόχους συμφωνά με το μετοχολόγιο, που έχουμε στα χεριά μας, ενώ θα περιμένουμε και την επικύρωση της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος της Football League. Καλούνται όλα τα μελή του Ολυμπιακού να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα. To 2004 υποβιβαστήκαμε για χρέη, το 2011 υπήρξε ωμή πολιτική παρέμβαση, ενώ το 2016 η ΠΑΕ δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει. Ο κόσμος δικαίως απογοητεύτηκε, έγινε δύσπιστος και καχύποπτος. Η μαζική παρουσία και η κινητοποίηση των φιλάθλων μας δυναμώνει. Όλοι μαζί θα διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται σε σημείο μηδέν. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Δεν χρειαζόμαστε επενδυτές μιας χρονιάς, αλλά ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν όραμα. Δεν θέλουμε κινήσεις-φωτοβολίδες και στο τέλος να μείνουν συντρίμμια.

Μέχρι σήμερα είχαμε μονό μια έγγραφη πρόταση. Κάποιοι πρέπει να διαχειριστούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και να βάλουν χρήματα για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε την ομάδα και θα έρθουμε σε συμφωνία μόνο με την έγκριση τον μελών του Ερασιτέχνη. Το συμφωνητικό με τους ανθρώπους, που θέλουν να αναλάβουν τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου κινείται σε 6 άξονες, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:
1. Δεν θα προσβάλουν το κύρος και την ιστορία της ομάδας, ενώ απαγορεύεται να συζητούν για αλλαγή ονόματος ή σήματος του συλλόγου.
2. Οφείλουν να εγγυηθούν τα έξοδα λειτουργίας μέχρι τη λήξη του συμφωνητικού.
3. Θα φροντίσουν για την ενίσχυση άλλων τμημάτων του συλλόγου.
4. Θα οριστεί ένα μέλος του Ερασιτέχνη για να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και του Ερασιτέχνη.
5. Σε περίπτωση που οδηγήσουν την ομάδα στη Football League, θα έχουν και τον πρώτο λόγο για τις μετοχές της επαγγελματικής ομάδας.
6. Οφείλουν και ως ΠΑΕ να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη.

Πρέπει να σταματήσουμε να καλούμε κάθε φορά τον Ερασιτέχνη να ”βγάζει τα καστανά από τη φωτιά”. Επίσης, όσοι θέλουν μεγάλα πράγματα από την πρώτη μέρα, καλό θα είναι να στηρίξουν άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ιδέα και τρόπος ζωής. Τέλος, όποιος αγαπά τον Βόλο αγαπά τον Ολυμπιακό και πρέπει να γίνει μέλος του για να τον στηρίξει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις