SL1: Προσπάθησαν να καλύψουν Αυγενάκη για τα ψίχουλα στην SL2 – Αντέδρασε μόνο η ΑΕΚ!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση του Δ.Σ της Super League, εξ αποστάσεως, με αντικείμενο το ποσό που θα πάρουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα και αυτό που έλεγαν από την Ένωση είναι πως «σε πρώτη φάση η ΑΕΚ αρνήθηκε να υποκύψει σε έναν ουσιαστικό εκβιασμό».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ήταν απούσα η ΠΑΕ Βόλος.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, «ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε προς ψήφιση δύο πράγματα. Πρώτον την έγκριση του ποσού του 1,5 εκ. ευρώ για κάθε ΠΑΕ της Super League. Ωστόσο έθεσε προς ψήφιση και δεύτερη θέση. Να δηλώσει η Super League 1 πως δικαίως παίρνουν οι ΠΑΕ της Super League 2 από 66 χιλιάδες. Κι αυτό γιατί όπως είπε δεν είναι δυνατόν τα Μέσα που ο ίδιος θεωρεί πως εκφράζουν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να κατηγορούν τον Αυγενάκη για το λουκέτο στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Οπότε σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη δεν αρκούσε να πούμε πως είμαστε εντάξει με το 1,5 εκατομμύριο, αλλά να αποθεώσουμε και τον Αυγενάκη στην ουσία για το πνίξιμο της Super League 2. Με λίγα λόγια να χρησιμοποιηθεί το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας για να λένε μετά δεν μπορεί η ΑΕΚ να μιλάει κατά του Αυγενάκη».

H ΑΕΚ αρνήθηκε, λοιπόν, κατηγορηματικά μέχρι τέλους να υποκύψει. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κόσμας το δήλωσε κατηγορηματικά και ζήτησε από την προεδρία της Λίγκας να αποσύρει το δεύτερο θέμα που είχε σκοπό να παγιδεύσει όλη την Λίγκα στο να φανεί πως επικροτεί τον Αυγενάκη και καμιά άλλη ουσία. Αυτό δεν έγινε και σύμφωνα με την ΑΕΚ, «ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία και στα δύο που ζήτησε, τότε σταματάει την διαδικασία για το 1,5 εκατομμύριο σε κάθε ΠΑΕ κι έδωσε τέλος στην συνεδρίαση».

Δεν ήταν ποτέ φυσικά δυνατόν η ΑΕΚ να δεχθεί αυτού του είδους την πίεση και να εμφανιστεί να δικαιώνει τον συγκεκριμένο υφυπουργό Αθλητισμού, σε βάρος 30 ΠΑΕ της Super League 2 και από την Ένωση έλεγαν χαρακτηριστικά πως «την ευθύνη για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης την έχει φυσικά η προεδρία της Λίγκας που προσπάθησε να μετατρέψει την διαδικασία σε παροχή απόλυτης κάλυψης στον Λευτέρη Αυγενάκη». Κι ενώ όπως τόνισε και ο κ. Κοσμάς το τελικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Και εν τέλει η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν η μοναδική ΠΑΕ που αρνήθηκε να ψηφίσει και τα δύο ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος της Λίγκας.

Και, όπως σημείωναν, «η άρνηση της ΑΕΚ οδήγησε τον πρόεδρο της Λίγκας στο να λύσει την συνεδρίαση και να πει πως εφόσον δεν δέχονται όλοι ομόφωνα εκείνος σταματάει τις ενέργειες. Δηλαδή είτε θα αποθεώναμε τον Αυγενάκη και με ψήφισμα, είτε θα είμαστε υπεύθυνοι αν δεν πάρουν οι ομάδες τα χρήματα. Η ΑΕΚ αυτά δεν τα δέχεται».

Η τοποθέτηση Κοσμά στη Super League

«Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση κ. Πρόεδρε η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β’ και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε», είπε κατά την τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ.

Σε εκείνο το σημείο έκανε παρέμβαση η αναπληρωτής πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος) και είπε πως είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε ότι είναι δίκαια η κατανομή.

Ο κ. Κοσμάς σχολίασε: «Πως θα πω εγώ αν είναι δίκαια η κατανομή όταν ξέρω πως υπάρχουν τόσες ομάδες και τόσοι εργαζόμενοι που περιμένουν να ζήσουν και μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Δε μπορώ να σταθώ στο αν υπάρχουν κάποιες διεφθαρμένες ομάδες και να κάνω δίκη».

Τότε η κ. Κοξένογλου προχώρησε στο να προκαλέσει την ΑΕΚ λέγοντας να παραχωρήσει τότε η ΑΕΚ το ποσό που της αντιστοιχεί στις ομάδες της Super League 2. Για να πάρει την απάντηση από τον κ. Κοσμά: «Τους λαϊκισμούς κυρία Κοξένογλου αλλού. Όχι στην ΑΕΚ και σε μένα. Αυτά τα λαϊκίστικα αλλού. Το τι θα κάνει η ΑΕΚ θα το αποφασίσει η ΑΕΚ, δεν θα της υποδείξετε εσείς τι θα κάνει. Επαναλαμβάνω πως εδώ είμαστε η Super League 1. Εγκρίνουμε το ποσό που είναι να πάρουμε εμείς κι όχι το αν είναι σωστό το ποσό που βγάζει ένας υφυπουργός και πως το μοιράζει. Το αν για να πάρει η Super League 1 ένα ποσό, πρέπει αντίστοιχα να μειωθεί το ποσό της Super League 2 είναι κάτι που αφορά την απόφαση του υφυπουργού για το ποσό που διαθέτει και για τις δύο μαζί σε σχέση και με άλλα αθλήματα και διοργανώσεις».

Και συνέχισε ο Γιώργος Κοσμάς: «Ποιο είναι το δεύτερο ερώτημα που τίθεται προς ψηφοφορία κύριε πρόεδρε; Συμφωνείτε με την διανομή στην Super League 2; Είναι ερώτημα για μας αυτό κύριε πρόεδρε; Για το αν δέχεται κριτική ο κύριος Αυγενάκης και στενοχωριέται και δεν του αρέσουν τα δημοσιεύματα, θα αποφασίσουμε εμείς; Τα συνολικά νούμερα για το ποδόσφαιρο δεν το καθόρισε η Λίγκα, αλλά ο υφυπουργός. Και μετά από αυτό καθίσαμε να δούμε πως θα μοιραστεί. Δεν διαφωνώ με σας κύριε πρόεδρε, αλλά διαφωνώ με τον υφυπουργό και δεν μπορούμε εμείς να τον δικαιώσουμε για το συνολικό ποσό που δίνει και να του παράσχουμε τέτοια στήριξη».

Να σημειώσουμε πως σε προσπάθεια του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού κ. Μπουτσικάρη να βρεθεί μια λύση, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε να αποσυρθεί το δεύτερο ερώτημα προς ψήφιση από τον πρόεδρο της Λίγκας και να μην κληθούν οι ΠΑΕ της S.L 1 να πουν δημόσια αν θεωρούν δίκαιο να πάρουν τα συγκεκριμένα χρήματα οι ΠΑΕ της S.L 2, παρέχοντας έτσι απλά κάλυψη στον Αυγενάκη.

Μετά από την τοποθέτηση της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Λίγκας είπε «δεν θα σπαταλήσω άλλο χρόνο, ας βρούμε πως θα πάρουμε τα λεφτά μετά τις εκλογές. Τα λέμε την άλλη εβδομάδα».

Πηγή: sdna

Σύμφωνα με το sport-fm sτην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας υπήρξε τοποθέτηση από την πλευρά του ΠΑΟΚ με τον Μάκη Γκαγκάτση: «Εμείς συμφωνούμε απολύτως να μείνει η κατανομή ως έχει και τη θεωρούμε δίκαιη για όλες τις λίγκες», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου του Δικεφάλου του Βορρά.

Να σημειώσουμε πως

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις