Καζίας: «Είναι μέτρο πίεσης προεκλογικό, δεν κρυβόμαστε»

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Τάσος Καζίας, μίλησε για το λουκέτο στη Super League 2, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός των ομάδων έχει βασιστεί σε αυτό το συμφωνημένο έσοδο.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή Fast and Curious και στον Μιχάλη Τσόχο, στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την κατάσταση στη Super League 2: «Αναμενόμενο ήταν. Κοροϊδία που κρατάει πάνω από ένα χρόνο. Ο Αυγενάκης έκανε αναδιάρθρωση υποσχόμενος πολλά πράγματα, χωρίς μελέτη και προγραμματισμό, μόνο με λόγια. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Οι ομάδες έκαναν τον προγραμματισμό τους, αποδέχτηκαν ότι δεν θα γίνει η καταβολή στην αρχή του χρόνου. Η καταβολή βάσει νόμου είναι σε ένα ξεκάθαρο ποσοστό που αναλογεί στη Super League 2 και μέσα σε λίγες εβδομάδες άλλαξε».

Για τον λόγο που έχει προκύψει η αλλαγή: «Δεν έχει δοθεί απάντηση καθαρά, είναι μια γενικόλογη απάντηση ότι δεν θα πάρουν οι τέσσερις των μεγάλων, οπότε τα λεφτά μπορούν να κατανεμηθούν αλλιώς. Μιλάμε για ένα ποσό που παίρνει μόνο μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Είναι πολιτική σκοπιμότητα, είναι δεδομένο, αλλά μιλάμε για μια κατηγορία με μεγάλες ιστορικές ομάδες από όλη την περιφέρεια. Πρέπει να αναθεωρήσουν, γιατί η πολιτική σκοπιμότητα πρέπει να αφορά κι εμείς. Θίγει τις ομάδες, πιέζονται όλες. Περίμεναν όλες οι ομάδες χρήματα, βάσει των οποίων είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους. Πέφτει έξω ο προϋπολογισμός όλων».

Για τη διαφορά που υπάρχει με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Όλες οι ομάδες της Super League 2 είναι να μοιραστούν 1,7 εκατ, ενώ όλες οι ομάδες της Super League θα πάρουμε η κάθε μία από 1,5 εκατ. Είναι αστείο. Αν δούμε τι γίνεται στο εξωτερικό, πριμοδοτούνται οι ομάδες της χαμηλής κατηγορίας για να φτάσουν στο επίπεδο των πάνω. Εδώ γίνεται το αντίθετο, για να μη φτάσουν ποτέ οι ομάδες τους πάνω».

Για το ότι η διαφωνία είναι για τον τρόπο καταβολής: «Η διαφωνία είναι στα ποσοστά. Ήταν ξεκάθαρα το 17% του συνολικού ποσού που θα εκκαθαριστεί αναλογούσε στην κατηγορία. Επιβάλλεται εμείς να το εντάξουμε στον ισολογισμό μας, γιατί είναι βάσει νόμου. Οι ομάδες περίμεναν αυτό το ποσό για να ολοκληρώσουν τη χρονιά με αξιοπρέπεια. Εμείς κάναμε μεγαλύτερο μπάτζετ, γιατί το υπολογίσαμε».

Για το έλλειμμα του Πανσερραϊκού: «Είναι ξεκάθαρο ότι το έλλειμμα είναι μεγάλο. Το 20%-25% του προϋπολογισμού μας σίγουρα. Σε μια ομάδα που είχε μικρότερο προϋπολογισμό θα είναι το 60% του προϋπολογισμού. Εντάξει, οι πρόεδροι ματώνουν για το “μαγαζί” τους, αλλά υπάρχουν και περίπου 1500οικογένειες που βιοπορίζονται μόνο από αυτό. Υπάρχουν κινητοποιήσεις και από τους παίκτες που δεν ανταπεξέρχονται».

Για το ότι ήταν συμφωνημένο έσοδο: «Το σκεπτικό αυτό είναι. Εμείς ως Πανσερραϊκός φέτος επιχειρήσαμε την υπέρβαση, γιατί το υπολογίζαμε αυτό το έσοδο. Έχουμε χορηγικά έσοδα και κόσμο, αλλά είμαστε μια ομάδα στη Super League 2 χωρίς τηλεοπτικά έσοδα και με μόνο αυτό να είναι συν».

Για την επόμενη μέρα: «Θεωρώ ότι θα υπάρξει απάντηση από τον κ.Αυγενάκη. Αναμένουμε. Είναι μέτρο πίεσης προεκλογικό, δεν κρυβόμαστε. Ξέρουμε ότι θα υπάρξει μέτρο πίεσης και από άλλα πρωταθλήματα. Δεν ξέρω πόσο θα αποδώσει. Αν δεν αποδίδει, η διακοπή είναι επ’ αόριστον. Από κει και πέρα, υπάρχουν και νομικές διαδικασίες, διαφυγόντα κέρδη, πρέπει να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις