Ο Αναστασίου οδήγησε τον Ολυμπιακό Β. στη νίκη επί του Μακεδονικού Φούφα (pics)

Επιτέλους νίκη για τον Ολυμπιακό στον Βόλο. Οι “ερυθρόλευκοι” με γκολ του Αλέξανδρου Αναστασίου στο 59′ νίκησαν με 1-0 τον Μακεδονικό Φούφα στη Νεάπολη για την 12η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και η πρώτη στη Νεάπολη. Η επιτυχία επί του Σβορώνου την 2η αγωνιστική είχε σημειωθεί στο Στεφανοβίκειο.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα παρουσίασε πολλές αδυναμίες, ενώ στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι.

Κακό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρον, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να παράξουν φάσεις, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει πολλές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι.

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στο γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Μόλις στο 2ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Σκοπελίτη, ο Παπαϊωάννου με προβολή

μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακας του Μακεδονικού Δημητριάδη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 4’, ο Μακεδονικός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ξεπέρασε την αντίσταση του Κόλα και από πλάγια θέση έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη.

Καμία φάση άξια λόγου στο διάστημα 5’-35’, με τον Μακεδονικό να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 38’ να προηγηθεί στο σκορ. Από μακρινή μπαλιά ο Θεοδουλίδης έφυγε στην κόντρα επίθεση, ο Θεοδωρόπουλος έτρεξε να τον προλάβει, ο επιθετικός του Μακεδονικού μπήκε στην περιοχή, σούταρε απέναντι από τον Καβουσάκη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση.

“Χρυσός” σκόρερ ο Αναστασίου
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν σαφώς καλύτερη. Οι παίκτες του Κώστα Σταματίου αγωνίστηκαν με μεγαλύτερο πάθος, πίστεψαν στη νίκη και κατάφεραν πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο β’ μέρος να πετύχουν το γκολ που έμελλε να κρίνει και το παιχνίδι.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κατσαγεωργίου με κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δημητριάδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Τελικά στο 59’ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σκοπελίτης βρήκε ωραία τον Αναστασίου μέσα στην περιοχή, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σουτάρει με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Δημητριάδη, γράφοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Μπορεί να έδωσε χώρο στον αντίπαλο, ωστόσο, ο Μακεδονικός δεν δημιούργησε ούτε μία επικίνδυνη φάση μπροστά από το τέρμα του Καβουσάκη.

Στο 71’ ο Σκοπελίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Ακριβόπουλος πήρε την κεφαλιά, με τον Δημητριάδη να αποκρούει σε κόρνερ.

Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 79’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκοπελίτη, ο Ακριβόπουλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Δημητριάδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 93’ έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόλα, ο Σκύφτας, ο οποίος πριν από ένα λεπτό είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, μέσα από την περιοχή με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Δημητριάδη.

Διαιτητής: Φακής (Λάρισας)
Βοηθοί: Βιχρής, Παπαγεωργίου (Λάρισας)
Κίτρινες: Σκοπελίτης, Κόλα-Τοπάλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Μαργαρίτης, Θεοδωρόπουλος (46’ Κατσαγεωργίου, 92’ Σκύφτας), Κόλα, Παπαϊωάννου, Καμπέρης, Παπαδήμος (85’ Γιαρλελής), Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος, Καρβούνης (65’ Ακριβόπουλος), Αναστασίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Παπάς (65’ Καρασιούνας), Σεκουλίδης, Σερσέμης, Κοντογουλίδης (78’ Καλογιαννίδης), Ρέλκας, Τοπάλης, Θεοδουλίδης, Βασσάκης, Ηλιάδης.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις