Σταματίου: Οι προσπάθειες των παικτών επιβραβεύτηκαν

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Σταματίου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Μακεδονικό Φούφα συνεχάρη τους παίκτες του για τη νίκη, τονίζοντας πως οι προσπάθειες όλων στην ομάδα επιβραβεύτηκαν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των “ερυθρολεύκων”:

«Σε άλλες καταστάσεις θα μιλούσαμε απλά για μία νίκη. Σήμερα όμως μιλάμε για μία νίκη οξυγόνο, βαθμολογικής ανέλιξης, μεγάλης σημασίας, αλλά και νίκη ψυχολογίας. Γι’ αυτό τα συγχαρητήριά ανήκουν στους ποδοσφαιριστές. Κομπιάζω, γιατί πραγματικά συγκινούμαι από τις προσπάθειες των παιδιών, οι οποίες επιτέλους επιβραβεύτηκαν. Είναι, λοιπόν, μία καλή μέρα για τον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε γρήγορα σελίδα.
Επιτέλους ήρθε και η χαρά στα αποδυτήρια, ήρθε η χαρά στα παιδιά, στον κόσμο, στο προπονητικό τιμ και σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην καθαρή ομάδα του Μακεδονικού Φούφα, η οποία τα τελευταία χρόνια κοσμεί την κατηγορία και τους εύχομαι καλή συνέχεια».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παρουσίασε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο μέρος: «Μην ξεχνάτε ότι το παρελθόν βαραίνει ακόμα τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Είναι γεγονός ότι οι παίκτες δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν γκολ και αυτό είναι τροχοπέδη στις προσπάθειές τους. Ωστόσο, όταν δεν δέχεσαι γκολ, μπορείς να το πετύχεις. Άρα, θα πω ότι από την άμυνα ξεκίνησε το χτίσιμο της νίκης. Από μία ενέργεια και ένα φανταστικό γκολ από το μόνιμο σκόρερ του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια, Αλεξάνδρου Αναστασίου».

Για το αν η νίκη ήρθε μέσα από το πλάνο που δούλεψε η ομάδα μέσα στην εβδομάδα: «Το λέω στα παιδιά από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος φώναζε η ομάδα να πάει μπροστά, όμως εμείς διαχειριζόμασταν το αποτέλεσμα. Με καθαρό μυαλό οι παίκτες διαχειρίστηκαν το παιχνίδι, έτσι όπως έπρεπε. Το ότι δεν αρέσει η εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου να παίζει η ομάδα πίσω από τη σέντρα, το καταλαβαίνω. Αλλά όταν είναι ο γκρεμός δίπλα, πρέπει να προστατεύεις το προϊόν και το προϊόν ήταν το γκολ που ήρθε. Βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές και η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς. Είχε κανένα νόημα να παίξουμε επιθετικά και να χάσουμε;

Για τις αλλαγές σε θέσεις και πρόσωπα που έγιναν στο παιχνίδι: «Για κάποιους είναι πειραματισμοί, για μένα είναι ασφάλεια. Ο κόλα είναι ένας παίκτης που έδωσε ηρεμία στην άμυνα. Έχει ξαναπαίξει στη Σούπερ Λιγκ 2, το ξέραμε, το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να παίξει σ’ αυτή τη θέση. Δεν μπορούμε να δίνουμε ευθύνες σε μικρά παιδιά. Θα πω ότι για καλή μας τύχη μας βγήκε. Επίσης, κερδίσαμε και έναν νεαρό παίκτη, τον Μάριο Παπαδήμο, ο οποίος ήταν εκπληκτικός στο παιχνίδι του».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις