Ιδού το Φύλλο Αγώνα: «1 και 2,5 πόντοι η τελική απόκλιση» – Οι έγγραφες αντιρρήσεις του Ατρομήτου

Το ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ παίρνει μια θέση στην ιστορία και πλέον όλα θα κριθούν στη δικαιοσύνη. Δείτε όμως όλα όσα καταγράφηκαν από τον διαιτητή στο Φύλλο Αγώνα για τις αποκλίσεις στα δοκάρια αλλά και τη θέση του Ατρομήτου.

Όπως αποκαλύπτεται, στην αρχική μέτρηση υπήρχε λάθος διάσταση και στις δυο εστίες. Στη συνέχεια διορθώθηκε στη μία, ωστόσο στην άλλη εστία (προς τη φυσούνα, δεξιά όπως βλέπει κάποιος στην τηλεοπτική μετάδοση) παρέμεινε μια απόκλιση 1 και 2,5 εκατοστών, με βάση την οποία ο διαιτητής Μανούχος αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα καθώς κρίθηκε αντικανονικό. Την ένσταση της ΑΕΚ υπέγραψε ο αρχηγός της, Σέρχιο Αραούχο που ήταν μάλιστα παρών και στις μετρήσεις.

Αμέσως μετά καταγράφονται οι αντιρρήσεις της ΠΑΕ Ατρόμητος, τις οποίες αποκαλύπτει στο σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Live Sport. Οι γηπεδούχοι κάνουν λόγο για «πρόχειρο μέτρο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν το ενδεδειγμένο όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί και οι πρακτικές μέτρησης», ενώ κάνουν λόγο και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν νωρίτερα στην Αττική.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο ΦΑ και στη συνέχεια οι αντιρρήσεις του Ατρομήτου:

«Στις 16.45 η φιλοξενούμενη ομάδα ΠΑΕ ΑΕΚ, δια των εκπροσώπων της, κ. Κονε και κ. Κοσμά, μας ενημέρωσε προφορικά ότι επρόκειτο να προβεί σε ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου, λόγω λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων.

Στις 16.50 εγώ και η διαιτητική ομάδα βγήκαμε τον αγωνιστικό χώρο και προβήκαμε στον απαραίτητο έλεγχο και των δύο εστιών. Χρησιμοποιήσαμε μεζούρα, η οποία ανήκει στην Αστυνομία και διαπιστώσαμε ότι το ένα τέρμα είχε λάθος διαστάσεις σε ύψος σε ένα σημείο κατά πέντε εκατοστά και σε άλλο σημείο κατά τρία εκατοστά, μικρότερο από τα προβλεπόμενα.
Το άλλο τέρμα είχε λάθος διαστάσεις σε ύψος σε δύο διαφορετικά σημεία κατά δύο εκατοστά μικρότερο από τα προβλεπόμενα.

Εκείνη τη στιγμή ενημέρωσα τους παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας ότι θα έχουν έως και 30 λεπτά επιπλέον από την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση των λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων.

Στις 17.20 μας παρέδωσε ο αρχηγός της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, υπογεγραμμένη την ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου από πλευράς της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στις 17.28 δύο λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης έκανα επανέλεγχο των διαστάσεων των τερμάτων και διαπίστωσα ότι ακόμα δεν είχαν διορθωθεί. Δώσαμε παράταση 30 λεπτών όπως προβλέπει ο ΚΑΠ στη γηπεδούχο ομάδα ώστε να διορθώσει τις προβληματικές εστίες.

Στις 18.00 ήμουν στον αγωνιστικό χώρο και έκανα τον τελικό έλεγχο μαζί με την διαιτητική ομάδα και τους δύο αρχηγούς των ομάδων και του παρατηρητή του αγώνα και διαπίστωσα ότι οι διαστάσεις του ενός τέρματος ήταν ορθές, ως προς το προβλεπόμενο, αλλά στην άλλη εστία κατά τον έλεγχο των τεσσάρων σημείων ως προς το ύψος, δύο σημεία βρέθηκαν με απόκλιση μικρότερη από το προβλεπόμενο από τον κανονισμό κατά ένα εκατοστό το ένα σημείο, και κατά 2,5 εκατοστά το άλλο σημείο, ενώ άλλα δύο σημεία ήταν ορθά.

Σημειώνεται ότι όλες οι μετρήσεις έγιναν από το κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού κάθετα προς το έδαφος. Ως εκ τούτου έκρινα το γήπεδο αντικανονικό λόγω λανθασμένων διαστάσεων της μια εστίας και αποφάσισα τη μη τέλεση του αγώνα.

Μαζί με το φύλλο αγώνα επισυνάπτονται τόσο η ένσταση της φιλοξενούμενης ομάδας, όσο και το έγγραφο αντιρρήσεων της γηπεδούχου ομάδας, υπογεγραμμένα από τους αρχηγούς τους».

Στις αντιρρήσεις που κατέθεσαν οι Περιστεριώτες, χαρακτηρίζουν «αναιτιολόγητη, παράνομη και αντίθετη με τους κανονισμούς» την απόφαση του διαιτητή να μη διεξάγει τον αγώνα.

Μεταξύ άλλων στον Ατρόμητο σημειώνουν πως«”Αμφισβητούμε την ως άνω μέτρηση του διαιτητή του αγώνα, η οποία έγινε από ένα πρόχειρο μέτρο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι το ενδεδειγμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς ποδοσφαίρου και με τις διεθνείς πρακτικές μέτρησης και βεβαίως αμφισβητούμε την προέλευση και κατασκευή του. 

-Επειδή, οι καιρικές συνθήκες του αγώνος ήταν πολύ άσχημες και σίγουρα επηρέασαν και διαμόρφωσαν το ύψος της εστίας, ώστε πιθανόν να υπάρχει αυτή η απειροελάχιστη επίδραση στο έδαφος του γηπέδου. 

-Επειδή, σε κάθε περίπτωση η ομάδα μας δεν θα αποκτούσε κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την αντίπαλη ομάδα. 

-Επειδή, ο αγώνας θα διεξαγόταν και για τις δύο ομάδες με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις. 

-Επειδή, σε κάθε περίπτωση, με αυτές τις καιρικές συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογικό το ύψος και των δύο εστιών να αυξομειώνεται και δη γι’ αυτήν την ελάχιστη απόσταση». 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις