Λάμπρος Ιωακείμ: “Αν ο κ. Αυγενάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού…”

Ο Λάμπρος Ιωακείμ, πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Super League 2 μετά την καταδικαστική για τις ομάδες απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα χρήματα από το στοίχημα.

«Αν γνώριζα την πραγματικότητα δεν θα συμμετείχε ποτέ ο Ηρακλής Λάρισας σε μία τέτοια φαρσοκωμωδία. Αυτό το πρωτάθλημα που βλέπουμε είναι ένα δημιούργημα του κ. Αυγενάκη που όταν το έφτιαξε πανηγύριζε ότι με μετοχικό κεφάλαιο 350.000 θα φύγουν οι στοιχηματζήδες και θα έρθουν οι επιχειρηματίες. Πράγματι ήρθαν, όπως και ο Παύλος Ανδρώνης και άλλοι επιχειρηματίες με οντότητα. Και όλα αυτά τώρα διαψεύδονται γιατί αποφάσισε αυθαίρετα την αλλαγή στην χρηματοδότηση» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Για την ταμπακέρα δεν λέει, τελικά ισχύει το 1.7 εκατ ευρώ; Κανένας δεν αναλογίζεται τι σημαίνει αυτό το ποσό. Είναι το μίνιμουμ για να παίξει κάποιος τα εναπομείναντα παιχνίδια. Δηλαδή τίποτα. Λέει ότι είναι αυθαίρετο ποσό το 8 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό υπάρχει στην ΚΥΑ, δεν το έχουμε βγάλει εμείς. Αυτό το ποσό θα έκανε αυτή την κατηγορία αξιοπρεπή, αντί για αυτό πρότειναν το 5.1. Εγώ αυτό να το κατανοήσω, αλλά δεν υπάρχει καμία κατανόηση πως αυτό το ποσό έγινε 1.7. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πάρει η Super League 1, ο καθένας κοιτάει τον δικό του συνεταιρισμό.»

Υπογράμμισε ότι: «Πιστεύω ότι το κάνει αυτό γιατί δεν μπορεί να βρει χρήματα για να ικανοποιήσει αυτούς που θέλει και κόβει από την Super League 2. Δεν νομίζω ότι υπάρχει υφυπουργός που χωρίζει τον αθλητικό κόσμο σε φίλους και εχθρούς. Αν ισχύει θα στεναχωρηθώ. Ας μας πει πως δίνονται 3 εκ. για τους Μεσογειακούς και 2 εκ. για το Ράλι Ακρόπολις, για να το καταλάβουμε.

Επειδή μας κατηγόρησε ότι εκβιάζουμε εμείς με το λουκέτο, θέλω να πω ότι δεν εκβιάζουμε, εμείς θέλουμε και αύριο να παίξουμε μπάλα, αλλά έχει κάνει 2-3 συνεντεύξεις και δεν απαντάει ποιο θα είναι τελικά το ποσό. Αν πει ότι θα είναι 1.7 εκατ. ευρώ, πιστεύετε ότι μπορεί μία ομάδα να συνεχίσει με αυτό το ποσό; Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν αυτό που υπηρετούν. Εγώ είμαι με το σωματείο μου. Αν ο κ. Λεουτσάκος εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα κακώς το κάνει, αν ο κ. Αυγενάκης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού κακώς το κάνει.

Είναι επιχορήγηση από το στοίχημα, δεν ζητάμε λεφτά από το κράτος. Σε όλη την Ευρώπη διαπραγματεύονται απευθείας οι ομάδες με τις εταιρείες, εδώ έχουμε ενδιάμεσο το κράτος

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις