Γ. Βασιλακόπουλος: Ανησυχεί για Εθνική,κατακεραυνώνει την Ευρωλίγκα

Την αισιοδοξία του πως και στην ΑΕΚ θα επικρατήσουν σώφρονες φωνές και θα συμπορευτεί με το καταστατικό της FIBA και δεν θα φέρει σε δύσκολη θέση το ελληνικό μπάσκετ, εξέφρασε με αποκλειστικές του δηλώσεις στο goalpost.gr ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ και πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε και για την Εθνική ομάδα, λέγοντας πως: «μέχρι τελευταία στιγμή, θα είμαι ανήσυχος, ελπίζοντας τελικά πως όλοι θα συμπορευτούμε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ», αρνούμενος όμως να γίνει πιο σαφής.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο goalpost.gr :
Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Ευρωλίγκα και FIBA;
-Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και στη Διεθνή Ομοσπονδία αναμφίβολα τραυματίζει το μπάσκετ στην Ευρώπη. Ξεκίνησε το 2000 και πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, ενώ δυστυχώς συνεχίζεται και δεν βοηθά σε τίποτα την ανάπτυξη του αθλήματος.
Δυστυχώς η Ευρωλίγκα, στηρίζεται αποκλειστικά στο «ετοιματζίδικο» μπάσκετ, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, «υμνεί» τα υψηλά μπάτζετ, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη.
Έτσι, έχουν εμφανιστεί αμφιβόλου αξίας παίκτες, «γυρολόγοι» που με τη βοήθεια ορισμένων ΜΜΕ, εισπράττουν παχυλές αμοιβές, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν τίποτα.
Τι γίνεται με τις ελληνικές ομάδες και ιδιαίτερα με το θέμα της ΑΕΚ και ποια είναι η θέση της Ομοσπονδίας πάνω στο θέμα που έχει δημιουργηθεί;
Η Ελληνική Ομοσπονδία, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το καταστατικό της FIBA, το οποίο έχει υπογράψει, όπως επίσης και το νόμο που ισχύει στη χώρα μας. Και τα δύο είναι σαφέστατα. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να θέσουμε σε περιπέτειες τις εθνικές μας εκπροσωπήσεις.
Θεωρώ πως και στην ΑΕΚ, θα επικρατήσουν τελικά σώφρονες φωνές και η Ένωση θα συμμετάσχει τελικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως οι ομάδες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Ρωσίας και όχι στο πλήρως υποβαθμισμένο Eurocup.
Η Ευρωλίγκα έχει κάνει για παράδειγμα 10ετές συμβόλαιο σε δύο ελληνικές ομάδες και τριετές σε άλλες τρεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της, τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και οι υπόλοιπες ομάδες τι θα παραστήσουν; Τις «γλάστρες» ή τους «κομπάρσους»;
Δεν γίνεται όλα να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Και αναφερόμαστε στα πρωταθλήματα όλης σχεδόν της Ευρώπης.
Ποια η γνώμη σας για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας το ερχόμενο καλοκαίρι;
Η Εθνική μας έχει ένα καλοκαίρι με πολύ σοβαρές υποχρεώσεις. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να επιτύχει τους υψηλούς της στόχους.
Μέχρι τελευταία στιγμή θα είμαι ανήσυχος. Ελπίζω πως τελικά όλοι θα συμπορευτούμε στο τέλος για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.
Μπορείτε να γίνεται πιο σαφής, όσον αφορά την ανησυχία σας;
Θα μου επιτρέψετε στην παρούσα χρονική στιγμή να μη γίνω πιο σαφής.

Ελένη Παπαθανασίου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις