«Η ομάδα που θίγεται πρωτίστως είναι η ΑΕΛ»

Ο Αχιλλέας Νταβέλης δήλωσε ότι η ΑΕΛ είναι η τελευταία ομάδα που θα ήθελε τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ΑΕΛ και ο Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επ’ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος. Όπως τόνισε:

«Η τελευταία ομάδα που θα ήθελε τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι η ΑΕΛ. Η ΑΕΛ, όμως κι εγώ προσωπικά είναι μία κατάσταση που έχει μάθει να υπηρετεί τους θεσμούς, το δίκαιο και τη νομιμότητα. Όταν, λοιπόν, συμμετέχεις σε έναν συνεταιρισμό, γιατί δεν παίζεις μόνος σου ποδόσφαιρο, αν δεν ακολουθούσαμε αυτή τη στάση οι περισσότερες από τις ομάδες δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν.

Το να πρωταγωνιστείς σε ένα πρωτάθλημα μόνος σου, δεν είναι αθλητισμός, ούτε ποδόσφαιρο. Το ήθος και η νομιμότητα σε «αναγκάζουν» να είσαι τουλάχιστον αλληλέγγυος απέναντι στους υπόλοιπους. Αυτό κάναμε. Προασπιζόμαστε το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό.

Πάντα σε τέτοιου είδους δυσκολίες, υπάρχει αντίλογος. Δεν έχει σημασία αν ο αντίλογος έχει επιχειρήματα, αν είναι ηθικός ή αν είναι δίκαιος, αλλά αντίλογος πάντα υπάρχει. Η ουσία είναι ότι όλοι εσείς πρέπει το συντομότερο δυνατό να κατέβετε στο γήπεδο και να αγωνιστείτε ξανά. Πιστέψτε με, όλη μας η σκέψη και οι ενέργειες είναι προσανατολισμένες γύρω από αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ να διανοηθώ, για τη δική σας ψυχική, σωματική και αθλητική επάρκεια ότι όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια που χτίστηκε από πέρυσι, θα επιστρέψουμε να πάει στράφι».

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«Μέσα σε άκρως οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετά χρόνια η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία φιλοξενήθηκε στον χώρο δεξιώσεων ASTERAS EVENTS κι έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παρισταμένους να αντιληφθούν το εύρος που έχει αποκτήσει πλέον η ομάδα ως οργανισμός, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε επίπεδο δραστηριοτήτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ, των διοικητικών στελεχών, των τεχνικών ηγεσιών και των αθλητών όλων των αγωνιστικών τμημάτων, καθώς και των υπαλλήλων της.

Επίσης προσκλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και διοικητικών αρχών της πόλης και του νομού. Παρόντες αυτοπροσώπως ήταν οι βουλευτές Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Βασίλης Κόκκαλης και Ευαγγελία Λιακούλη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες, Βασίλη Πινακά και Κώστα Καλαμπάκα, όπως και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι των περιφερειακών Δήμων του νομού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, καθώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η ΕΠΣΛ, το ΕΑΚΛ, η ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, η Ερασιτεχνική ΑΕΛ και ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ομάδας.

Την έναρξη της βραδιάς έκανε η σύμβουλος Ανάπτυξης της ΠΑΕ, Δήμητρα Βασιλάκου, προλογίζοντας ένα βίντεο με αναδρομή στο εξάμηνο που προηγήθηκε, από την πρώτη προπόνηση της ομάδας υπό την ηγεσία της οικογένειας Νταβέλη έως και σήμερα, καλώντας στο βήμα τον πρόεδρο κ. Αχιλλέα Νταβέλη να απευθύνει χαιρετισμό.

«Η ΑΕΛ είναι συνηθισμένη να γράφει μεγάλη και πλούσια ποδοσφαιρική ιστορία. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, με ήθος, με δικαιοσύνη και επιχειρήματα. Είναι μία δύσκολη περίοδος για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Όταν υπάρχουν προβλήματα σ’ αυτούς τους τομείς έχουμε και κοινωνικά ζητήματα», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος των «βυσσινί», ενώ πρόσθεσε, «από αυτή την αναγκαστική διακοπή η ομάδα που θίγεται πρωτίστως είναι η ΑΕΛ» και κατέληξε:

«Η ΑΕΛ όμως κι εγώ προσωπικά, έχουμε μάθει να υπηρετούμε τους θεσμούς, το δίκαιο και τη νομιμότητα», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως «σημασία στο τέλος της ημέρας δεν έχει ποιος κερδίζει, αλλά ποιος κερδίζει τίμια»!

Ακολούθως, ΕΠΣΛ και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τιμήθηκαν στα πρόσωπα του προέδρου κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη και του διευθυντή κ. Νίκου Ζέρβα, αντίστοιχα, για την βοήθεια που προσέφεραν με τη στάση και τη συνδρομή τους, στο ζήτημα της πλήρους ανασυγκρότησης των Ομάδων Νέων και σ’ εκείνο της υλοποίησης του πρωτοπόρου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», μέσα απ’ τα οποία η ΠΑΕ έδωσε στον κόσμο να καταλάβει το εύρος του οράματος της παρούσας διοίκησης για την ΑΕΛ και τη σχέση της με την κοινωνία της πόλης και του νομού.

Ανάλογες ήταν οι ευχαριστίες και προς την Περιφέρεια και τους Δήμους του νομού, που ανταποκρίθηκαν στα σχετικά αιτήματα και έθεσαν στη διάθεση της ΠΑΕ τα γήπεδα που απαιτούνται για τις ανάγκες όλων των αγωνιστικών τμημάτων.

Η πίτα ευλογήθηκε από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, ο οποίος μετέφερε και τις εγκάρδιες ευχές του, παρουσία των εκπροσώπων των αρχών, που έδωσαν από μικροφώνου τις ευχές τους και φυσικά, των εκπροσώπων (τεχνικών διευθυντών, προπονητών και αρχηγών) όλων των αγωνιστικών τμημάτων της ομάδας.

Επίσης, ιδιαίτερες ήταν οι αναφορές και οι ευχαριστίες της ΠΑΕ προς τον όμιλο επιχειρήσεων των Αφων Ντελόπουλου, βασικών χορηγών της βραδιάς και ειδικότερα τον κ. Ζήση Ντελόπουλο που μέσω του Sports Travel προσφέρει αμέριστη εξυπηρέτηση για τις ανάγκες μετακίνησης των Ομάδων Νέων.

Τέλος, η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαρίστησε το ζαχαροπλαστείο Ρωξάνη και τον κ. Δημήτρη Καρατζά που πρόσφερε τις υπέροχες πίτες, καθώς και τις επιχειρήσεις που διέθεσαν δωροεπιταγές για τους τυχερούς της βραδιάς και συγκεκριμένα την «Φωτάκης – Ηλεκτικό Ρεύμα, Φυσικό Αέριο, Κινητή Τηλεφωνία) και τα καταστήματα ρούχων, «Cavallo Italian Style», ορειβατικών ειδών «300 Tactical» και αθλητικών ειδών, «Cougar»!

Οι τυχεροί της βραδιάς, που βρήκαν το φλουρί στις αντίστοιχες πίτες κάθε αγωνιστικού τμήματος, ήταν οι Αντράντα, Ζέρβας (Κ19), Κοβούσογλου (Κ17) και Δεμίρης (Κ15)».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις