Συμβαίνουν αυτά στη Super League; – Δικαίωση Πλατέλλα που κατήγγειλε “μπραβιλίκια” στον Ιωνικό

Μοιράσου το άρθρο

Σοκάρουν οι καταγγελίες του Βαγγέλη Πλατέλλα που δικαιώθηκε δικαστικά στις διεκδικήσεις του από τον Ιωνικό.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας δικαιώθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών για την υπόθεση με τα δεδουλευμένα του και η ΠΑΕ Ιωνικός θα πρέπει να του καταβάλει 48.911 ευρώ. Σύμφωνα με την κατάθεση του βραχύσωμου εξτρέμ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, τον Σεπτέμβριο είχε δεχτεί απειλές από μπράβους για να λύσει το συμβόλαιό του εισπράττοντας μόλις 10.000 ευρώ.

Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρονται τα εξής:

«Ο προσφεύγων ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται ότι ενώ γυμναζόταν στο γυμναστήριο της ΠΑΕ, τον συνάντησε ο προπονητής του και τον ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της ομάδας ήθελε να τον συναντήσει. Έτσι, μετέβη στο γραφείο των δημοσιογράφων προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο, ο οποίος μιλώντας του με έντονο ύφος του είπε “σήμερα θα τελειώσει το θέμα του συμβολαίου σου, είτε με το καλό, είτε με το κακό, όπως και να έχει… θα πάρεις 10,000 ευρώ και θα υπογράψεις τη λύση του…”. Ταυτόχρονα εισήλθαν στο γραφείο δύο άτομα μεγάλης σωματικής διάπλασης (μπράβοι) – ο ένας εκ των οποίων είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα- και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος όπου βρισκόταν ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα ο πρόεδρος είπε σε κάποιο άλλο άτομο να φέρει τη λύση του συμβολαίου για να την υπογράψει. Αυτός ζήτησε να μεταβεί στα αποδυτήρια, προκειμένου να παραλάβει τα ατομικά του είδη και να επιστρέψει, πλην όμως βγαίνοντας από το γραφείο αντιλήφθηκε ότι οι εύσωμοι άντρες ήταν τέσσερις και έφραξαν την έξοδο από το γήπεδο. Συνεπεία των ανωτέρω, δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο και αναρριχηθείς σε τοίχο περιμετρικό της κερκίδας εξήλθε χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός από το γήπεδο και κρύφτηκε σε παραπλήσιο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Από εκεί κάλεσε την άμεση δράση (100), δηλώνοντας ότι κινδυνεύει. Ακολούθως, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και τον συνόδεψε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας όπου υπέβαλε έγκλήση κατά του προέδρου της καθ’ ης ΠΑΕ, του προπονητή αυτής Δημητρίου Σπανού και κατ’ αγνώστων για τα αδικήματα του εκβιασμού και της απειλής κατά της ζωής του. Εν συνεχεία ο ίδιος μετέβη σε παθολόγο, ο οποίος διέγνωσε ότι έπασε από “ταχυαρρυθμία και προκάρδιο άγχος συνέπεια τραυματικού επεισοδίου”».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωάννης Τσιριγώτης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Πλατέλλα, του πρότεινε να λάβει ως αποζημίωση 10,000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιό του και «στο άκουσμα της πρότασης αυτής ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε αλαζονικά και εξαπέλυσε βλασφημίες κατά του προέδρου και του προπονητή.. Στο σκεπτικό της η ΠΕΕΟΔ γίνεται λόγος «έντονης ψυχολογικής πίεσης, εκφοβισμού και έμμεσης αλλά σαφούς απειλής». Επίσης, στην απόφαση αναφέρεται ότι «η συμπεριφορά του προέδρου… υπερβαίνει τα ακραία αξιολογικά όρια της καλής πίστεως και των χρηστών συναλλακτικών ηθών…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις