14 λεπτά αερολογίες, ειρωνίες και ούτε λέξη από τον Αυγενάκη για τη SL2 στη Βουλή

Η SL2 παραμένει υπό καθεστώς αναστολής μετά την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη να «πετσοκόψει» το ποσό που αναλογούσε στις ομάδες της από το στοίχημα. Μία στάση που οδηγεί τη λίγκα στην απόφαση να τον καταγγείλει στη FIFA για παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

 

Αυγενάκης: «Με το άρθρο 79 του νόμου 47/64 του 2020 θεσπίστηκε ο μόνιμος επίσημος μηχανισμός στήριξης των ομάδων μέσω της φορολογίας των κερδών των τυχερών παιγνίων. Και τα δύο κόμματα καταψήφισαν και κατήγγειλαν τη διαδικασία αυτή που εσείς επικαλείστε.

Πάγιο αίτημα ήταν να υπάρξει τρόπος μόνιμης οικονομικής στήριξης. Το 2021 μας διατέθηκαν για πρώτη φορά 62 εκ. ευρώ με αναλογία 50-50 σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Από τα 31 εκ μοιράστηκαν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, Super League 1 και 2 Football League, μπάσκετ και βόλεϊ ανδρών. Τα αλλα 31 εκ δόθηκαν σε ερασιτεχνικά νόμιμα σωματεία αλλά και οι εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών και όλων των αθλημάτων μέσω των ομοσπονδιών τους. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό 304 εκατ. Αυξημένες κατά 70% από την περίοδο 2017-2019 που συνολικά ήταν 181 εκ. Δηλαδή, υπήρξε αύξηση 132 ευρώ επιπλέον μέσα σε τρία χρόνια.

Για το 2023 από το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε 66 εκατ από τον μόνιμο και ετήσιο κουμπαρά για τον αθλητισμό. Εκδόθηκε την ΚΥΑ με αριθμό 65/456. Πώς κατανέμονται; 3.3 εκατομμύρια θα λάβουν οι τρεις οργανωτικές επιτροπές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του διεθνούς ποδηλατικού γύρου και των μεσογειακών παράκτιων αγώνων. Τα 62.7 εκ θα μοιραστούν ισόποσα στα ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Δικαιούχοι είναι οι αθλητικές ομάδες, οι επαγγελματίες μπάσκετ και βόλει που έλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής το περασμένο καλοκαίρι από την ΕΕΑ, τα ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ενώ στον επαγγελματικό αθλητισμό τα χρήματα θα δοθούν στις 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 21 εκ από 1.5 η καθεμία, στις 12 ΚΑΕ 5 εκ. Στις 10 ομάδες της Volley League Ανδρών δίνονται συνολικά 2 εκ.

Προβλέπουμε ότι η ομάδα που θα λάβει ποσό υποχρεούται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ζητηθούν ως αχρεωστίστως καταβληθέντα. Αναστέλλεται η καταβολή οποιουδήποτε ποσού σε περίπτωση που η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης αναφοράς για συμμετοχή σε χειραγώγηση αγώνων την περίοδο 2022-2023. Σε περίπτωση, τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, θα λάβει εντός εύλογου διαστήματος το ποσό που δεν είχε λάβει. Αν η υπόθεση διαβιβασθεί στον αρμόδιο πειθαρχικό όργανο η αναστολή συνεχίζει να ισχύει ώσπου να υπάρχει έκδοση απαλλακτικής απόφασης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Θα ήθελα την άποψη σας, να δώσουμε ελεύθερα τα χρήματα ή να περιμένουμε τα πορίσματα; Αν η απόφαση είναι καταδικαστική, τότε η ομάδα χάνει το δικαίωμα χρηματοδότησης οριστικά για την παρούσα χρηματοδότηση τρέχουσα περίοδο. Αν μετά τη λήψη του ποσού συμπεριληφθεί σε αναφορά για την τρέχουσα περίοδο και εκδοθεί απόφαση καταδικαστική τότε τα χρήματα θα αναζητηθούν ως αχρεωστίστως καταβληθέντα».

Περισσότερα σε λίγο…

Metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις