Ντινόπουλος: Να κάνουμε τη Νεάπολη απόρθητο κάστρο

Ο Νίκος Ντινόπουλος επέστρεψε φέτος τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό Βόλου, ύστερα από οκτώ χρόνια, γνωρίζει πόσο βαριά είναι η φανέλα του Ολυμπιακού και θα προσπαθήσει μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να βοηθήσουν τον σύλλογο να παραμείνει στην κατηγορία. Ο 27χρονος επιθετικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός θα διατηρηθεί στη Γ’ Εθνική. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Ντινόπουλου:

Για την άσχημη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις, αλλά είναι υποχρέωση του καθενός να παλεύει για το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία δύσκολη βαθμολογική θέση, στη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο, αρχίζουμε ως ομάδα και βγάζουμε αντίδραση. Είμαι αισιόδοξος, πως θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση, καθώς δεν νοείται να συζητάμε για μαι ομάδα με το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, να παλεύει για την παραμονή στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι η κατάσταση στην ομάδα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω, ωστόσο, ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος».

Για το τί χρειάζεται ο Ολυμπιακός, προκειμένου να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση και να σταθεροποιηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία: «Το κλειδί είναι να κάνουμε δύο συνεχόμενες νίκες. Να κερδίσουμε εκτός έδρας και στη συνέχεια να κάνουμε νίκη στο γήπεδό μας. Από δω και πέρα η Νεάπολη θα πρέπει να γίνει απόρθητο κάστρο. Ο στόχος της παραμονής θα επιτευχθεί αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τη στήριξη που προσφέρει στην ομάδα: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού όπου και να αγωνίζεται η ομάδα δίνει το «παρών». Είναι πάντα στο γήπεδο και στηρίζει την ομάδα ανεξαρτήτου κατηγορίας. Η αγάπη του την ομάδα είναι μεγάλη και ευχαριστούμε από καρδιάς τους φιλάθλους μας για την παρουσία τους στο γήπεδο. Στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΕΠ Κοζάνης ο κόσμος μας στήριξε με θέρμη και γέμισε τη Νέαπολη. Θέλουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας, γιατί αυτοί αποτελούν το δωδέκατο παίκτη της ομάδας».

Για τους νεαρούς παίκτες που έχει η ομάδα κι αν νιώθουν πίεση: «Όλα τα παιδιά στην ομάδα διαθέτουν ταλέντο. Είναι γεγονός, πως στην αρχή της χρονιάς όλοι είχαν πολύ άγχος κι αυτό το γνωρίζω παρότι δεν αγωνιζόμουν στην ομάδα, από τη στιγμή που η φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου είναι πολύ βαριά. Η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική και προσπαθούν να δείξουν τις δυνατότητες που έχουν ως ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Παιχνίδι με παιχνίδι παρατηρώ ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις του αγώνα»

Για το αν πιστεύει ότι αλλάζει κάτι προς το καλύτερο αγωνιστικά στον Ολυμπιακό: «Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι η εικόνα της ομάδας βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μέσα από τις προπονήσεις γινόμαστε καθημερινά ολοένα και καλύτεροι, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει μέσα στο γήπεδο να παίρνουμε τους βαθμούς. Εντός έδρας δεν πρέπει να έχουμε απώλειες βαθμών, ιδιαίτερα με ομάδες που βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική κατάσταση με μας».

Για τον σοβαρό τραυματισμό που είχε και για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση: «Είχα έναν πάρα πολύ δύσκολο τραυματισμό. Επανήλθα υγιής και πιέζομαι πάρα πολύ στην προπόνηση για να βρω τον καλό μου εαυτό. Προσέχω πολύ την εξωγηπεδική μου ζωή και υπόσχομαι να δώσω και την ψυχή μου για την ομάδα. Θεωρώ ότι το γκολ δεν έρχεται μόνο από τον σέντερ φορ. Θα πρέπει να παίξει όλη η ομάδα για να σκοράρει. Απλά, εγώ θα πρέπει να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες, όταν θα έρθει η μπάλα σε μένα, όπως και η άμυνα θα πρέπει να αρχίζει από εμένα».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Σβορώνο στην Κατερίνη: «Σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και το ίδιο θα κάνουμε και στο ματς με τον Σβορώνο. Δεν έχεις το περιθώριο να διαλέγεις παιχνίδια. Οφείλουμε να παλέψουμε με πάθος για τη νίκη, παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα. Είναι δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς μία ομάδα θα αντιμετωπίσει τραυματισμούς, απουσίες λόγω τιμωριών, αλλά θεωρώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Θεωρώ ότι όλοι οι παίκτες στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, όταν τους το ζητήσει ο προπονητής».

Για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα από τον Κώστα Σταματίου: «Ο κόουτς μας έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνισή μας στο παιχνίδι με τον ΑΕΠ Κοζάνης, παρότι δεν πήραμε τη νίκη και υπήρχε μία απογοήτευση για την ισοπαλία. Ο κ. Σταματίου μας βοηθάει πάρα πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Στη Γ’ εθνική κατηγορία η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδώσει καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν νιώθει πως τον εμπιστεύεται ο προπονητής του. Το μάτι του γυαλίζει και δίνει το 110% των δυνάμεών του. Σ’ αυτό το κομμάτι μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο κ. Σταματίου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις