Γουναρίδης για Αυγενάκη: “Σταματήσαμε για έναν κύριο που δεν τηρεί τις συμφωνίες”

«Νομίζουν ότι κάνουμε το χόμπι μας εμείς σαν ποδοσφαιριστές; Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα και όχι ερασιτεχνικό;»

Ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού, Στέφανος Γουναρίδης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5, συζητώντας για την απαξίωση που υφίσταται η Betsson Super League 2 από την Πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και για την ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Μακεδονικός.

«Εμείς σαν ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού βγάλαμε μια ανακοίνωση, μήπως αλλάξουν τα πράγματα ή μήπως βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση. Γιατί έχουμε κουραστεί να είμαστε τα θύματα σε αυτό το πράγμα που γίνεται. Δυστυχώς στο πρωτάθλημα της Super League 2 για ακόμη μια φορά γίνεται κάτι που δε μπορεί να φανταστεί κανένας και δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, το πρωτάθλημα είναι αυτό στο προσκήνιο.

Από που να ξεκινήσεις; Από το ότι ήταν να ξεκινήσουμε μέσα Σεπτεμβρίου και ξεκινήσαμε αρχές Νοεμβρίου; Να πούμε για το ότι σταματάμε τώρα για έναν κύριο (σ.σ. τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη) ο οποίος δεν τηρεί κάποιες συμφωνίες που έχουν γίνει; Και το θέμα είναι ότι οι μόνοι που την “πληρώνουμε” είμαστε οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές

Το κυρίως θέμα είναι ότι δεν τους νοιάζει… Δεν ξέρω… Νομίζουν ότι κάνουμε το χόμπι μας εμείς σαν ποδοσφαιριστές; Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα και όχι ερασιτεχνικό; Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι το επάγγελμα μας, ότι από αυτό τρέφουμε τις οικογένειες μας. Εμείς, ως ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού, δεν έχουμε κάποιο οικονομικό πρόβηλα μέχρι στιγμής, είμαστε τακτοποιημένοι σε όλα, αλλά υπάρχει μια αβεβαιότητα για το μέλλον, δεν ξέρεις δηλαδή αύριο-μεθαύριο τι θα γίνει. Και αυτό ισχύει για όλους. Κάποιες ομάδες δεν έχουν ούτε τα προς το ζην!»

Τέλος, για το γεγονός ότι ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε το πρωτάθλημα της Super League 2 ως «διεφθαρμένο», παράλληλα με την πληροφορία ότι μόλις 2 από τους 13 ελεγχόμενους ως ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνες προωθήθηκαν στον αθλητικό εισαγγελέα, ο Στέφανος Γουναρίδης απάντησε: «Αυτο δεν τιμά τον Υφυπουργό που το είπε. Γιατί όταν λες αυτό το πράγμα, πρέπει να κάτσεις και να βρεις ποιος ευθύνεται. Δεν γίνεται να βάζεις όλες τις ομάδες στο ίδιο καζάνι κατ’ αρχάς. Πρέπει να κάνεις κάτι για να τα λύσεις αυτά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις