Νίκη Βόλου: Φιλική τριάρα στο Αλκαζάρ επί της ΑΕΛ

Η Νίκη κέρδισε 3-1 σε φιλική αναμέτρηση, την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο πως βαδίζει από το καλό στο καλύτερο. Ο Τάσος Κρητικός αποδεικνύει πως αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά ενώ αναγεννημένος εμφανίζεται ο Χρήστος Τζιώρας που ήρθε από τον πάγκο και πρόλαβε να σημειώσει δύο τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Η Νίκη αγωνίστηκε με προσήλωση στο πλάνο του προπονητή, κράτησε εύκολα μακριά τους επιθετικούς της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και κυριάρχησε στην επανάληψη, πετυχαίνοντας τρία τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

Χωρίς γκολ το πρώτο μέρος

Με τη Νίκη να δίνει χώρο περιμένοντας στο μισό προς την περιοχή και την ΑΕΛ να προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή των φιλοξενούμενων από τα πλάγια, ξεκίνησε το ματς στο Αλκαζάρ.

Στο 8’ η Νίκη απείλησε με εκτέλεση κόρνερ του Κυριακίδη, όμως ο Τσουκαλάς από το δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Νίκη πήρε τα ηνία του αγώνα, πίεσε ψηλά, κράτησε την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει τη φάση για να φτάσει στο γκολ. Ωστόσο, στο 13’ η ΑΕΛ κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια, όταν ο Νικολιάς βρήκε τον χώρο, έκανε το σουτ με καλές προϋποθέσεις όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.΅

Στο 23’ η ΑΕΛ απείλησε και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά το μακρινό σουτ έκανε ο Παπαγεωργίου, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς. Τρία λεπτά αργότερα οι βυσσινί έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Ανδράντα πέρασε κάθετα στον Μαυριά, αυτός γύρισε συρτά, με τον Παπαγεωργίου να κάνει την προβολή από κοντά αλλά να μην βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα και να αποτυγχάνει να την στείλει στη δίχτυα.

Η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες της ΑΕΛ με τον Κρητικό στο 33’. Συγκεκριμένα ο επιθετικός των κυανολεύκων επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Θεοδωρόπουλο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Τάσος Κρητικός έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των βυσσινί, με τον Θεοδωρόπουλο να βγάζει σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού της Νίκης.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου ο Καλουτσικίδης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την άστοχη έξοδο του Μπάγιτς, ωστόσο η κεφαλιά του από πλάγια θέση, πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καθώς το κόρνερ που κέρδισε η Νίκη στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Κυρίαρχη στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και παρά τις αλλαγές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν έχασε τη συνοχή της. Αντιθέτως η ΑΕΛ παρουσίασε προβλήματα και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου στο 79′.

Στο 55’ η βολιώτικη ομάδα έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κρητικός γύρισε όμορφα στην περιοχή, ο Σιαφά έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Στο 59’ η Νίκη άνοιξε το σκορ. Ο Κρητικός έκανε τη σέντρα, με τον Ροχάνο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η Νίκη όντας καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 70’ με όμορφο σουτ του Τζιώρα.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά του αγώνα και στο 77’ ο Μπουργάνης κράτησε ανέπαφη την εστία του σε προβολή του Μαξιμένκο. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι μείωσαν με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου.

Στο 85’ ο Τοπαλίδης έκλεψε από τον Μαϊδανό, έβγαλε σέντρα στην περιοχή με τον Χρήστο Τζιώρα να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με βολ πλανέ μέσα από την περιοχή.

ΑΕΛ (Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης (64’ Μαξιμένκο), Κόλα (58’ Γκοτζαμανίδης), Θωμαϊδης (46’ Πλέγας), Αντράντα (58’ Μιλτιάδης), Παπαγεωργίου Κ. (88’ Γαρουφαλιάς), Τσιριγώτης (64’ Ογκμπόε), Μαυριάς (58’ Πεντρόσο), Νικολιάς (75’ Γλυνός)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς (46’ Μπουργάνης), Κάσσος (46’ Τοπαλίδης), Αναστασίου (61’ Δεληζήσης), Γρομητσάρης (61’ Δημητρίου), Ανδρέου, Κυριακίδης (61’ Κριμιτζάς), Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (46’ Γαβριηλίδης), Κρητικός (61’ Μέτσε), Ολαϊσόλα (56’ Ροχάνο), Σιαφά (56’ Τζιώρας)

Διαιτητές: Φακής, Μπουρονίκος, Παπαγεωργίου (Λάρισας)

φωτογραφίες: formedia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις