Γ. Γάτος: Μεγάλη διάκριση και τιμή η συμμετοχή στον μικρό τελικό

Αύριο Παρασκευή (13/5) στις 5 το απόγευμα, στο γήπεδο της Λιβαδειάς, θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων μεταξύ της 8ης Περιφέρειας, στην οποία αγωνίζονται ποδοσφαιριστές της κατηγορίας Νέων που ανήκουν και στη δική μας Ένωση και της 10ης Περιφέρειας στην οποίας ανήκουν οι Ενώσεις Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης και Ζακύνθου…

Με την ευκαιρία της αναμέτρησης που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο Περιφέρειας, επικοινωνήσαμε με τον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας και προπονητή των Μικτών ομάδων ΕΠΣΘ κ. Γιώργο Γάτο, ο οποίος δήλωσε στο «goalpost.gr».
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε επιτύχει ως τώρα, διότι ποτέ δεν ξανάγινε τέτοια διάκριση με ομάδα της Περιφέρειάς μας, να φθάνει δηλαδή στους ημιτελικούς και να αγωνίζεται τελικά στο μικρό τελικό… 
Αυτό το γεγονός φυσικά κι αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους μας, αν κι όσο περνά ο καιρός και ξαναθυμόμαστε το παιχνίδι του ημιτελικού, τόσο στενοχωριόμαστε, διότι η αντίπαλη ομάδα με μόνο μια ευκαιρία (σ.σ. απευθείας εκτέλεση φάουλ) κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό, καθώς μας κέρδισε με 1-0.
Σχετικά με τον μικρό τελικό, ελπίζω τα παιδιά να βρεθούν σε καλή ημέρα κι όλα να πάνε καλά. Είμαστε δυο αντίπαλοι άγνωστοι μεταξύ μας και σ’ αυτή την περίπτωση οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Μια τυχαία φάση ή το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα, μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα.
Επίσης και το άγχος πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο, διότι για τους ποδοσφαιριστές η κατάκτηση της 3ης θέσης δίνει μόρια, που μπορούν να αξιοποιήσουν τα παιδιά σε συνδυασμό με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Επιπλέον, γνωρίζουν ότι τα βλέμματα όλων των ανθρώπων του χώρου θα είναι στραμμένα πάνω τους, διότι παρακολουθούσαν όλη την διοργάνωση, επομένως φανταστείτε πόσο περισσότερο αυτό το παιχνίδι.
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι πιστεύω πολύ στις δυνατότητες των παιδιών. Έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχουν πετύχει κι ότι απομένει μόνο ένα παιχνίδι για να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο..»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις