«Στην καρδιά μου έχω μία. Αυτή με τη Νίκη Βόλου»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» και τον Γιώργο Δελαγραμμάτικα παραχώρησε ο Αλέκος Βοσνιάδης και απάντησε ποια άνοδο ξεχωρίζει από τις τρεις που έχει πανηγυρίσει στη Super League. Ο Μακεδόνας προπονητής μίλησε για το μέλλον του στους Φαίακες, απάντησε…

…στην ερώτηση αν… εκδικήθηκε τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη για την απόλυσή του και σχολίασε τις δηλώσεις του Μπάμπη Τεννέ, σημειώνοντας ότι: «Όταν δεν έχεις την ψυχή να πεις έναν καλό λόγο για τον άλλον, καλύτερα να σιωπάς».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέκου Βοσνιάδη:
– Κάντε μου ένα σχόλιο για την επίτευξη του στόχου.
«Η Κέρκυρα ανεβαίνει δίκαια, χάρη στη σταθερή της πορεία από τον Ιανουάριο και μετά. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι η ομάδα να βρίσκεται στο εξής μόνο στα σαλόνια».

– Ποια πιστεύετε πως ήταν τα παιχνίδια-κλειδιά για εσάς;
«Ματς-κλειδί ήταν το εκτός έδρας (1-0) με την ΑΕΛ, ενώ σπουδαίο διπλό (2-1) ήταν και εκείνο στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα».

– Ποιος είναι ο νέος σας στόχος; Να καθιερωθείτε στη Super League;
«Τα στατιστικά μου έπρεπε να με έχουν ήδη σε καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά μάλλον έπρεπε να διεκδικήσω ευκαιρίες. Οι άνοδοι, πάντως, με γεμίζουν. Θέλω να είμαι εκεί που με εμπιστεύονται. Δε θα σκάσω κιόλας αν δεν μου γίνει πρόταση για τη Super League».

– Ξεχωρίζετε κάποια άνοδο από όσες έχετε πετύχει;
«Στην καρδιά μου έχω μία. Είναι η πιο αναπάντεχη. Αυτή με τη Νίκη Βόλου. Περάσαμε μεγάλες στιγμές. Ήταν μια πόλη στο δρόμο για πολλές μέρες».

– Εφόσον παραμείνετε, τι θα αλλάξετε ενόψει της νέας σεζόν;
«Θα ήταν καλό να ασχοληθώ με την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά το τελευταίο ματς. Προς το παρόν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις ανόδους κατακτώντας και την πρώτη θέση».

– Το φετινό πρωτάθλημα κατά γενική ομολογία είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών. Πώς θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή;
«Απαιτούνται καλύτερες προϋποθέσεις. Καλύτερα οικονομικά και καλύτερα γήπεδα. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και να συμμετέχουν ομάδες, που αντέχουν αυτό το επίπεδο. Οι παίκτες δεν πρέπει να είναι εξαθλιωμένοι. Έτσι, ίσως γίνει πιο αξιόπιστο το πρωτάθλημα».

– Αισθάνεστε πως «εκδικηθήκατε» τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη (ιδιοκτήτης του Απόλλωνα), ο οποίος σας απομάκρυνε και έπειτα αναλάβατε την Κέρκυρα;
«Όχι, δεν είναι εκδίκηση. Θα ήθελα πολύ να ανέβαινε και ο Απόλλων. Η φετινή πορεία του Απόλλωνα θα τους κάνει όλους πιο έμπειρους. Θα μετρήσουν τα λάθη τους και επειδή είναι μεγάλη και υγιής ομάδα θα βρει τον δρόμο της».

– Λέγεται πως όταν απολυθήκατε, είπατε στον Μονεμβασιώτη ότι θα το μετανιώσει. Συνέβη πράγματι αυτό;
«Τού είπα πως θα με βρει μπροστά του πολύ σύντομα. Και να πώς τα φέρνει το άτιμο το ποδόσφαιρο. Η Κέρκυρα παίρνει την άνοδο με νίκη απέναντι στον Απόλλωνα. Ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές, πάντως. Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια με τον Μονεμβασιώτη».

– Πώς σχολιάζετε τις προ ημερών δηλώσεις του Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος είχε πει πως η Κέρκυρα έχει διαιτητική εύνοια;
«Όταν δεν έχεις τη ψυχή να πεις έναν καλό λόγο για κάποιον άλλον, καλύτερα να σιωπάς. Δεν έπρεπε να ακυρώσει έτσι εύκολα ούτε εμένα, ούτε τον Τσιώλη, ούτε 50 ποδοσφαιριστές. Εμείς μείναμε ξύπνιοι κάποια βράδια από το άγχος μας. Οι προπονητές δεν πρέπει να βγάζουν ο ένας του άλλου τα μάτια. Πρέπει να δίνουν σωστή κατεύθυνση, γιατί η μιζέρια πρέπει να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις