Μπορεί ακόμα και πεντάδα ο Ρήγας Φεραίος

Οι ομάδες του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής βρίσκονται μία ανάσα από τον τερματισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Ρήγας Φεραίος φιγουράρει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θέλει να ανέβει ακόμα μία στην τελική κατάταξη. Οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν την ερχόμενη Κυριακή στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου τον Καραϊσκάκη, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί μία από τις ισχυρότερες ομάδες του ομίλου.

Ακολουθούν αναλυτικά η βαθμολογία (όπως έχει αυτή τη στιγμή), το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και τα σενάρια σχετικά με τη θέση, που μπορεί να καταλάβει ο Ρήγας στο φετινό πρωτάθλημα:

Η βαθμολογία:

Η τελευταία αγωνιστική:

Τα σενάρια:

Σενάριο 1ο (να τερματίσει στην 5η θέση):
α) Αυτό μπορεί να γίνει σε περίπτωση ισοπαλίας του ίδιου και ήττας του Θεσπρωτού (ο Ρήγας υπερισχύει στη μεταξύ τους ισοβαθμία), ο οποίος βρίσκεται από πάνω του.
β) Αν οι «κυανόλευκοι» νικήσουν στο δικό τους παιχνίδι και η ομάδα της Ηγουμενίτσας συλλέξει έναν βαθμό ή δεν πάρει κανέναν κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, τότε ο σύλλογος του Βελεστίνου θα τερματίσει επίσης 5ος.

Σενάριο 2ο (να τερματίσει 7ος):
Για να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, πρέπει ο Ρήγας Φεραίος και ο Πιερικός να ισοβαθμήσουν, δηλαδή οι Βελεστινιώτες να μην πάρουν κανένα βαθμό στο παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη και οι Κατερινιώτες να κερδίσουν τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Σενάριο 3ο (να παραμείνει στην 6η θέση):
Ο Πιερικός δεν πρέπει να «πιάσει» τον Ρήγα στη βαθμολογία (σενάριο 2ο), καθώς η ομάδα της Κατερίνης μπορεί να βρίσκεται μία θέση κάτω από το σύλλογο του Βελεστίνου , αλλά υπερισχύει σε μεταξύ τους ισοβαθμία. Επίσης, ο Ρήγας δεν πρέπει ταυτόχρονα να «χτυπήσει» την παραπάνω θέση (σενάριο 1ο) για να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Πάντως, αν οι ποδοσφαιριστές του Λάκη Μπακάλη πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας στην αναμέτρηση με τον Καραϊσκάκη, τότε σε κάθε περίπτωση θα έχουν εξασφαλίσει σίγουρα την 6η θέση, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των άλλων παιχνιδιών.

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις