Δεσπόζει το ντέρμπι αιωνίων: Το σαββατιάτικο pregame της SL2

Ημέρα… ντέρμπι και όλα τα βλέμματα στραμμένα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη (sold out) για την “αιώνια” μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (20:30, Cosmote Sport1), με φόντο όχι μόνο το γόητρο, αλλά και τον τίτλο, κάτι που είχε να συμβεί περισσότερο από μία δεκαετία.

Σε πιο δύσκολη θέση οι Ερυθρόλευκοι που βρίσκονται στο -5 από την κορυφή και δεν θέλουν να χάσουν περισσότερο έδαφος, ψάχνοντας την πρώτη φετινή νίκη τους σε ντέρμπι. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Φάληρο με τον “αέρα” του πρωτοπόρου, θέλοντας να συνεχίσει το σερί που έχει χτίσει απέναντι στον Ολυμπιακό, αήττητος στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους (2-3-0), δείχνοντας το τελευταίο διάστημα να έχει ξαναβρεί τον καλό εαυτό του. Δεδομένες οι απουσίες των Γκάρι και Ρέτσου για τον Μίτσελ, ο οποίος δεν ανακοίνωσε αποστολή, περιμένοντας να δει και σήμερα την κατάσταση των Χάμες και Παπασταθόπουλου. Πρόβλημα τις τελευταίες στιγμής για τον Παναθηναϊκό ο Βέρμπιτς, αλλά επανέρχεται ο Μάγκνουσον, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Κλαϊνσχέισλερ.

Πρώτο παιχνίδι της ημέρας στην “OPAP Arena”, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (17:30, Cosmote Sport1) με στόχο το 14/14 στο νεότευκτο γήπεδό της. Η Ένωση ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα στην Τούμπα που την άφησε στο -4 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο, ψάχνοντας ακόμα μία εμφατική νίκη μπροστά στο κοινό της. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Μουκουντί, Σιμάνσκι και στους τραυματίες Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Μοχαμάντι. Ο Αστέρας Τρίπολης πάντως παραδοσιακά δυσκολεύει τους “μεγάλους”, ενώ πηγαίνει στη Ν.Φιλαδέλφεια από τη 12η φετινή ισοπαλία του σε 23 αγωνιστικές! Δεν λείπουν τα προβλήματα για τους Αρκάδες, τιμωρημένοι οι Καρμόνα και Σίτο, φρέσκια απώλεια και ο Κρεσπί, αλλά επανέρχονται οι Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο.

Στις 19:00 (Novasports 2) ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη σκληρή έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου φέτος γκέλαραν τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα πέναλτι στην εκπνοή για να κερδίσει. Μόλις μία ήττα σε δέκα αγωνιστικές στον β’ γύρο για τους Ηπειρώτες, ωστόσο ο Δικέφαλος πηγαίνει… φουριόζος στους “Ζωσιμάδες” από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που τον έβαλε ξανά γερά στο κόλπο του τίτλου, τρέχοντας αήττητο ρεκόρ 12-5-0. Απώλεια της τελευταίας για τον ΠΑΟΚ ο Ολιβέιρα, πέραν του τιμωρημένου Κοτάρσκι. Για τους γηπεδούχους εκτός βρίσκονται οι Παντελάκης, Τζίμας, Παμλίδης και Κιάκος, όμως επανέρχεται ο Ροσέρο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις