Παγκόσμιος Τιλελής: Με χρυσό μετάλλιο έκλεισε την πλούσια καριέρα του (pics)

Με τον πιο εμφατικό τρόπο τερμάτισε την κωπηλατική του καριέρα ο Βολιώτης Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Ανδρέας Τιλελής.

Μαζί με τους Σπύρο Καλέτζη, Τζέρεμι Γουέιβερ και Λοικ Σκάλμπετερ, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Όπεν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στη Μισισάγκα του Καναδά. Συγκεκριμένα η τετραμελής ομάδα αγωνίστηκε στη σκυταλοδρομία δύο χιλιομέτρων και τερμάτισε σε χρόνο 5.05.7, αφήνοντας δεύτερους τους Γερμανούς με 5.10.9 και τρίτους τους Φιλανδούς με χρόνο 5.11.2.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το χρυσό μετάλλιο για τους δύο Έλληνες κωπηλάτες, Ανδρέα Τιλελή και Σπύρο Καλέτζη, είναι το πρώτο για τη χώρα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας.

Το goalpost.gr επικοινώνησε με τον Ανδρέα Τιλελή που δήλωσε: “Ευχαριστώ όσους συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου μου. Κυρίως την οικογένεια μου, τη σύζυγό μου, τους συνεργάτες μου τον προπονητή μου Θάνο Τσόχα,τους γιατρούς μου Κώστα Μπαρδή, Γιώργο Νασίκα, τους φίλους που με στηρίζουν οικονομικά, τον Ζήση Ντελόπουλο και το ταξιδιωτικό γραφείο “La travel” αλλά και όλους όσους ξεχνάω, τους ευχαριστώ από καρδιάς!
Ήταν ο τελευταίος αγώνας μου και πλέον θα αφοσιωθώ στο υπερατλαντικό μου ταξίδι που θα γίνει τον Ιούνιο του 2024 από Βοστωνη για Ιρλανδία, με σκοπό τη στήριξη του ιδρύματος παιδιών με αυτισμό Luv Michael”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις