Εβδομάδα εξελίξεων στη Super League 2 – Οι όροι Αυγενάκη για τη χρηματοδότηση

Εβδομάδα εξελίξεων είναι η τρέχουσα για τη Super League 2 καθώς αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που θα ενδεχομένως να οδηγήσουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί από τη λίγκα με τη συμμετοχή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου (Νίκη), Ροκάκη (Χανιά), Παλτόγλου (Αιγάλεω), Τσιολέκα (Καλλιθέα) και Παπαδημητρίου (Αναγέννηση), αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Αυγενάκη για γίνει επαναδιαπραγμάτευση της χρηματοδότησης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι έτοιμος να συναντήσει την επιτροπή και με διάθεση να επαναδιαπραγματευτεί το ποσό της χρηματοδότησης από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών. Ωστόσο θα θέσει κάποιους όρους που θα πρέπει να δεχτούν οι ομάδες της SL2. Σύμφωνα με πληροφορίες του goalpost.gr ο υφυπουργός αναμένεται να θέσει ως βασικό όρο την άμεση μείωση των ομάδων της λίγκας σε 22 ομάδες από τη σεζόν 2022-23. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Είτε να αλλάξει η προκήρυξη και να υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες, είτε να κλείσουν τα “παράθυρα” συμμετοχής για όσες ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ΕΕΑ. Δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, ώστε στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της λίγκας να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση στο τραπέζι.

Η επιτροπή θα επιδιώξει να συναντηθεί και με την ηγεσία της SL1 ώστε να υπάρξει σημείο προσέγγισης και να εξασφαλιστεί η συναίνεση για αύξηση στη χρηματοδότηση των ομάδων της SL2.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις