Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με δεκάδες νεκρούς (pics & vids)

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο τρένων, μιας επιβατικής και μια εμπορικής αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό 85.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη:

 

-Οι έρευνες αυτή την ώρα επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού
-Η προσπάθεια έρευνας και διάσωσης γίνεται με τη βοήθεια 4 γερανοφόρων
-Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 32
-Από τους 85 τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία οι 53 οι υπόλοιποι αποχώρησαν από τα νοσοκομεία
-Η ΕΛΑΣ και ο ιατροδικαστής έχουν ξεκινήσει διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης. Οι σοροί μεταφέρονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.
-Εκεί βρίσκονται και ψυχολόγοι για την υποστήριξη των συγγενών

Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα αυξηθεί
Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφενός γιατί ανάμεσα στους τραυματίες κάποιοι έχουν βαριά τραυματισμένοι, αφετέρου γιατί υπάρχουν φόβοι για άτομα που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα συντρίμμια των βαγονιών 1 και 2 ή ακόμη λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης έχουν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση στα γύρω χωράφια.

Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα βαγόνια 1 και 2 της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη
Ο πρώτος και ο δεύτερος συρμός του επιβατικού τρένου ουσιαστικά βρίσκονται καταπλακωμένοι κάτω από άλλο βαγόνι, έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και τα γερανοφόρα οχήματα θα βοηθήσουν στη μετακίνηση των συντριμμιών για να ερευνηθούν από τους πυροσβέστες τα βαγόνια 1 και 2.

 

O περιαφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έδωσε μια καθαρότερη εικόνα για το πώς έχει η κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό καταπλακωμένα βρίσκονται το βαγόνι 1 και το βαγόνι 2, από πάνω τους βρίσκεται το λεγόμενο «εστιατόριο», το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, το βαγόνι 3 βρίσκεται πλαγιαστά και το βαγόνι 4 εκτροχιασμένο. Από εκεί και μετά τα υπόλοιπα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν έχουν πάθει κάτι.

 

Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων έγινε με μεγάλη ταχύτητα, υπάρχουν αναφορές μάλιστα ότι τα πρώτα βαγόνια εκτοξεύτηκαν στον αέρα.

Τραγωδία στα Τέμπη με φονική σύγκρουση τρένων -Ολα δείχνουν ανθρώπινο λάθος
Εντωμεταξύ, ουδεμία απάντηση υπάρχει μέχρι στιγμής για τα αίτια του δυστυχήματος από την Hellenic Train.

 

Ολα, ωστόσο, δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, καθώς από τα πρώτα στοιχεία, όπως συγκλίνουν οι πληροφορίες από πολλές πλευρές, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα δύο τρένα, η επιβατική αμαξοστοιχία και η εμπορική αμαξοστοιχία κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση στην ίδια γραμμή, με αποτέλεσμα τη σφοδρή μετωπική τους σύγκρουση.

 

Kρατούνται ο σταθμάρχης Λάρισας και υπεύθυνος της Hellenic Train
Εντωμεταξύ, εδώ και δύο ώρες στο ΑΤ Λαρίσης έχουν προσαχθεί ο σταθμάρχης βάρδιας και υπεύθυνος της Ηellenic Train.

Σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη οι τραυματίες
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς.
Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

 

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Επίσης σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

 

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Η ανακοίνωση της Ηellenic Train
Στην ανακοίνωσή της η Hellenic Train, δεν κάνει καμία αναφορά στα αίτια του δυστυχήματος. Αρκέστηκα στην ανακοίνωση του αριθμού των επιβαινόντων και γνωστά στοιχεία για το δυστύχημα, όπως το σημείο όπου συνέβη.

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».
Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις