Τραγωδία στα Τέμπη: «Μεσολάβησε το κόμμα» – Νέα καταγγελία «βόμβα» για το πώς διορίστηκε ο σταθμάρχης στη Λάρισα

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και συγκεκριμένα για πως βρέθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας που κατηγορείται για βαρύτατα αδικήματα βρέθηκε σε αυτή τη θέση.

«Μεσολάβησε το κόμμα και τον κάνανε σταθμάρχη»

Μιλώντας στο OPEN ο Ι. Κολλάτος, πρώην σταθμάρχης Λάρισας, αναφέρθηκε στην πορεία του κατηγορούμενου και σημείωσε πως «μεσολάβησε το κόμμα και τον κάνανε σταθμάρχη».

«Τον συγκεκριμένο σταθμάρχη τον γνωρίζω και κάποια στιγμή τον είχα και βοηθό στο γραφείο αποσκευών. Ήταν υπάλληλος των αποσκευών. Μετέφερε βαλίτσες των επιβατών και παραλάμβανε τους επιβάτες. Κάποια στιγμή ο υπάλληλος αυτός αποσπάστηκε στο υπουργείο Παιδείας, στα σχολικά βιβλία. Στα 59 του χρόνια, μεσολάβησε το κόμμα και τον κάνανε σταθμάρχη. (…) Στα τέλη Ιανουαρίου τον όρκισαν σταθμάρχη. Τον στείλανε περίπου 10 μέρες στην Καλαμάτα, σε σταθμό απομονωμένο με 2 τρένα την ημέρα. Θέλω να πιστεύω πως παρακολούθησε την εκπαίδευση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχη καταγγελία είχε προχωρήσει χτες, Πέμπτη, ο δικηγόρος των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τόνισε, επικαλούμενος πληροφορίες του, «παρενέβη συγκεκριμένος πολιτικός» για να τοποθετηθεί ο σταθμάρχης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Στα 42 έτη το όριο για την πρόσληψη σταθμαρχών

Σημειώνεται σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη σταθμαρχών που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο υπήρχε ηλικιακό όριο στα 42 έτη. Για τη Λάρισα άνοιγαν δύο θέσεις: Μία για έναν έμπειρο στο πόστο του σταθμάρχη και μία για άπειρο χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία. «Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο 59χρονος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο, καθώς υπερέβαινε κατά πολύ το όριο ηλικίας των 42 ετών» σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Μπίζιου: Αθλιότητα η επιχείρηση σύνδεσης του ονόματός μου με τον σταθμάρχη

Πάντως, η βουλευτής της Λάρισας Στέλλα Μπίζιου αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στο διορισμό του σταθμάρχη. Μάλιστα, η ίδια μιλά για αθλιότητα και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Την ώρα που όλοι πενθούμε τον χαμό δεκάδων ανθρώπων στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, κάποιοι άθλιοι προβοκάτορες με ονοματεπώνυμο επιχειρούν να συνδέσουν ευθέως το όνομά μου με την υπόθεση του σταθμάρχη της Λάρισας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται πως η κόρη του δουλεύει στο πολιτικό μου γραφείο», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως η αθλιότητα αυτή δεν έχει προηγούμενο και φυσικά δεν μπορεί να μείνει έτσι.

Όπως τονίζει κλείνοντας θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, «ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και φυσικά θα κινηθώ νομικά εναντίον οποιουδήποτε άλλου τολμήσει να χρησιμοποιήσει το όνομα μου σε αυτή την τραγική υπόθεση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις