“Έφυγε” ο Χρήστος Ζαντέρογλου – Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από Νίκη και Ολυμπιακό

Μία από τις μεγάλες μορφές των ελληνικών γηπέδων, της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού, ο Χρήστος Ζαντέρογλου, “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

“Έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Ζαντέρογλου. Υπήρξε έναν από τους κορυφαίους Βολιώτες ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ’60, αλλά και του ’70, με σημαντική παρουσία στον Ολυμπιακό. Επίσης, έπαιξε 13 φορές στην Εθνική Ελλάδας, κάνοντας το ντεμπούτο του ενώ ήταν ακόμα παίκτης της Νίκης Βόλου.

Γεννημένος στη Νέα Ιωνία Βόλου, πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς σε ηλικία 25 χρόνων, και αμέσως καθιερώθηκε, μάλιστα έκανε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Από το 1964 ως το 1969 αγωνίστηκε σε 165 αγώνες Α’ Εθνικής στη σειρά (έπαθε θλάση σε ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ)! Πολύ δυναμικός αμυντικός και με τεράστιες φυσικές δυνάμεις, είχε επονομαστεί «μαραθωνοδρόμος».

Ο Ζαντέρογλου ξεχώρισε ιδιαίτερα όταν επί εποχής Μπούκοβι αγωνίστηκε για μία πενταετία στον Ολυμπιακό, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Έπαιξε ακόμα σε Αιγάλεω και Ατρόμητο.

Είχε αγωνιστεί στη μεγάλη νίκη της εθνικής Ελλάδας επί της Πορτογαλίας του Εουσέμπιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 1968.

Συνολικά έπαιξε σε 366 παιχνίδια Α’ Εθνικής και πέτυχε 14 γκολ με Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Πειραιώς, Αιγάλεω και Ατρόμητο. Είχε διατελέσει προπονητής σε αρκετές ομάδες, αλλά εργάστηκε και στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

“Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ”, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Χρήστου Ζαντέρογλου για τον θάνατό του.

Ενός ανθρώπους που έζησε μια γεμάτη ζωή, που υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 και φόρεσε και τη φανέλα με το εθνόσημα συμμετέχοντας στην Εθνική Νέων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα το σκεπάσει”

H ανακοίνωση του Ολυμπιακού 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Ζαντέρογλου, για τον χαμό του μεγάλου ποδοσφαιριστή της ομάδας τη δεκαετία του ’60.

Ο Χρήστος Ζαντέρογλου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1940, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για πέντε χρόνια και συγκεκριμένα από το 1965 μέχρι το 1970. Φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα 174 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος στην άμυνα, ενώ σημείωσε και έξι γκολ. Με τον Ολυμπιακό, μάλιστα, είχε συμμετοχές και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Γουέστ Χαμ και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας τις χρονιές 1966 και 1967 ως μέλος της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι, αλλά και ένα κύπελλο το 1968.

Επίσης, έχει αποτελέσει στο παρελθόν και μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, ενώ ως ποδοσφαιριστής ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 13 φορές.

Χρήστο Ζαντέρογλου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις