Ήττα με 1-0 και τέταρτη θέση για την 8η Περιφέρεια…

Δεν τα κατάφερε η ομάδα της 8ης Περιφέρειας να κατακτήσει την τρίτη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στον μικρό τελικό που έγινε στη Λιβαδειά. Όμως, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση που έχει λάβει ομάδα της περιφέρειά μας στη διοργάνωση και είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι προπονητής είναι ο Ενωσιακός προπονητής Γιώργος Γάτος, ενώ μεγάλη αξία έχει κι ότι σ’ αυτή την ομάδα συμμετέχουν οκτώ ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΘ…

Χαρακτηριστικό γεγονός τόσο του ημιτελικού, όσο και του μικρού τελικού είναι ότι η ομάδα της περιφέρειάς μας είχε τις πολλές ευκαιρίες, κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά έχασε τις αναμετρήσεις με τέρματα που δέχτηκε από απευθείας εκτέλεση φάουλ και πέναλτι αντίστοιχα!
Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από πολύ δυνατό αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, η ομάδα της 8ης περιφέρειας κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες. Κορυφαία αυτών το δοκάρι του Τσιανάκα στο 44′. Νωρίτερα (40′) η ομάδα της περιφέρειάς μας είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με πέναλτι.
Αναλυτικότερα:
28′ Ο Σιώμος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο τερματοφύλακας Πετεινάτος απέκρουσε το σουτ.
31′ ο Αλεξανδρής εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο τερματοφύλακας απέκρουσε με υπερένταση στο «παραθυράκι» της εστίας του.
40′ Πέναλτι για τη 10η Περιφέρεια. Σέντρα του Καρπέτα, ο Μασούρας έπεσε από κράτημα του Δημουλά και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέρρας που ευστόχησε κι έκανε το 0-1!
43′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ξηροκώστα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πετεινάτος.
44′ Ο Τσιανάκας πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σημαδεύοντας το κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο αμυντικός πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ, προ του Ξηροκώστα, που ήταν έτοιμος να πλασάρει σε σχεδόν κενή εστία.
51′ Ωραία ενέργεια του Μασούρα από αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.
55′ Συνδυασμός των Βέρρα-Σταυρόπουλου-Φλωρόπουλου, τελικός αποδέκτης ο Βέρρας που από το ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
64′ O Βέρρας βγήκε σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια, αλλά δεν σημάδεψε σωστά κι έστειλε την μπάλα πολύ άουτ
75′ Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη στον Τρίγκα για δυνατό μαρκάρισμα, άφησε με 10 παίκτες τη 10η Περιφέρεια.
78′ Χάνεται η ευκαιρία του αγώνα για την 8η Περιφέρεια. Γίνεται γέμισμα από το χώρο της άμυνας και η μπάλα φτάνει στο Φραγκογιάννη, οποίος επιλέγει να κάνει κεφαλιά «ψαράκι» αντί να πλασάρει, με αποτέλεσμα η μπάλα να φρενάρει από τον αέρα και να γυρνά προς τα πίσω (!!!) αντί να περάσει τη γραμμή τέρματος!
Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.
8η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Κωνσταντίνου, Αθ Κυρίτσης Γιαν Κυρίτσης, Δημουλάς, Αποστολίδης, Κορέλας (58′ Μπατζέλας), Ζάκας, Τσανάκας, Σιώμος, Αλεξανδρής (80′ Ταμπουράς) , Ξηροκώστας (58΄ Φραγκογιάννης).
10η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πετεινάτος, Τρίγκας, Κυριάζος, Αβραμόπουλος, Καρπέτας, Γιαννόπουλος, Φλωρόπουλος (67′ Μαρίνος), Σώκαλης (32′ Τανουσάι), Βέρρας (75′ Αντωνάτος), Σταυρόπουλος, Μασούρας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις