Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: «Ασημένιος» ο ιπτάμενος Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής τα κατάφερε και πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο στην καριέρα του σε μεγάλους αγώνες. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 5,80μ. κι έναν εκπληκτικό αγώνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο  στο Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα  κλειστού στίβου που διεξάγεται στην  Κωνσταντινούπολη.

Ο ιπτάμενος Μανόλο έκανε το μεγάλο come back έπειτα από μια δύσκολη περίοδο και δικαιώθηκε με τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη που αποτελεί και μια παρακαταθήκη για το μέλλον ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Καραλής άρχισε με ένα εντυπωσιακό άλμα στα 5,40μ. δείχνοντας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια για το 5,60μ., ύψος όμως το οποίο πέρασε άνετα με τη δεύτερη προσπάθεια.

Εξαιρετικός ήταν και στην πρώτη του προσπάθεια στα 5,70μ., όπου με ένα τεχνικό άλμα έδειξε έτοιμος για μετάλλιο.

 

Το ύψος ανέβηκε στα 5,80μ. με έξι αθλητές να έχουν παραμείνει στη μάχη. Κι εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ένα τρομερό άλμα καθώς ξεπέρασε το ύψος με την πρώτη προσπάθεια. Μάλιστα, έπειτα απ’ την ολοκλήρωση των προσπαθειών στο 5,80μ. ήταν δεύτερος έχοντας μπροστά του τον Νορβηγό Γκούτμορσεν, ο οποίος δεν είχε καμία αποτυχημένη προσπάθεια.

Ο πήχης ανέβηκε στα 5,85μ. και ο Καραλής στην πρώτη του προσπάθεια έκανε καλό άλμα αλλά έχασε οριακά το ύψος. Ο πήχης έπεσε και στη δεύτερη προσπάθειά του. Το θετικό για τον Έλληνα αθλητή ήταν πως και οι υπόλοιποι αθλητές απέτυχαν στις τρεις προσπάθειές τους στα 5,85μ. γεγονός που του εξασφάλισε τουλάχιστον το αργυρό προτού ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Απέμεινε εκείνος και ο Γκούτορσμεν να διεκδικούν το χρυσό. Ο Καραλής είχε όμως αποτυχημένη την τελευταία του προσπάθεια στα 5,85μ και πανηγύρισε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν μεγάλο αγώνα!

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις