Υποψήφιος και φαβορί για την προεδρία της SL2 ο Αντώνης Ροκάκης

Ο Αντώνης Ροκάκης αναμένεται σήμερα έως τις 11.00 που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων, να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της SL2.

Σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Ροκάκης φαίνεται να απολαμβάνει αυτή τη στιγμή της εκτίμησης των ομάδων της κατηγορίας αλλά και να κρίνεται ως σεβαστό το γεγονός ότι είναι ο παλαιότερος πρόεδρος σε επίπεδο πρωταθλήματος με το να βρίσκεται η ομάδα του για οκτώ συνεχόμενα χρόνια στη Super League 2. Στα “συν” του Χανιώτη παράγοντα είναι ότι μαζί με την επιτροπή που ο ίδιος σύνθεσε κατάφερε και άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας τόσο με το υφυπουργείο αθλητισμού, όσο και με τη Super League, διπλασιάζοντας το ποσοστό επιδότησης από το στοίχημα, σε σχέση μ’ αυτό που ανακοινώθηκε κατά την πρώτη συνάντηση Αυγενάκη-Λεουτσάκου.

Επίσης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Χανιά πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει ο αντικαταστάτης του Λεωνίδα Λεουτσάκου και μένει να δούμε αν ο Πέτρος Μαρτσούκος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα, πληροί κι αυτός τα αντίστοιχα κριτήρια. Υποθέτουμε πως ο πρώην ιδιοκτήτης του Αστέρα Βλαχιώτη και νυν χορηγός του Αχαρναϊκού από το Μενίδι, είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ καθώς δεκαετή εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν προκύπτει…

Αναλυτικά τα κριτήρια για τον υποψήφιο πρόεδρο της SL2:

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως  τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης.

Στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. εκλέγονται κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένα άτομα, τα οποία είναι κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. ή διαθέτουν δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία και εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, συνυποβάλλοντας μαζί:
α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα
β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.
γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.
δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.

Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις