Τι έλεγε ο Αλεξόπουλος πριν αποσύρει την υποψηφιότητά του: «Έτσι θα ορθοποδήσει η Super League 2»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, καθηγητής τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και μίλησε για τη Super League 2 και την υποψηφιότητα που έθεσε για την προεδρία της και χθες (6/3) τελικά ανακάλεσε.

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος δήλωσε: «Δεν γνωρίζω κανέναν. Έχω χαρακτήρα για να αναδείξω το πανεπιστήμιο. πανεπιστήμιο με μεγάλα γεγονότα τον χώρο της επιχειρηματικότητας. Είχα κάνει αίτηση πριν χρόνια και στη Super League 1. Πρόσφατα εξελέγη στο συμβούλιο του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήμουν 15 χρόνια επιχειρηματικός σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Έχω κάνει στον επαγγελματικό αθλητισμό, παλιά δούλεψα ως προπονητής. Ο ερωτάς μου είναι το ποδόσφαιρο άλλα δεν έχω σχέσεις με ενώσεις και ομάδες. Ήταν διακαής πόθος να βοηθήσω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχουμε κάνει προτάσεις και με ευρωπαϊκά προγράμματα άλλα μας βλέπουν ως επισκέπτες, ως θεατές».

Για το πού μπορεί να βρει νέες πήγες εσόδων η Super League 2: «Θα πρέπει να δούμε βασικά θέματα που πρέπει αν λυθούν άμεσα. Πρέπει να δούμε που έχει εισροή χρήματος. Αφού λήξει το φετινό να γίνει market plan, ένας απολογισμός, να γίνουν αντιληπτά τα οικονομικά προβλήματα και να δούμε για τις επόμενες διακονήσεις πως να έχουν έσοδα και να έχει περισσότερους τρόπους να έρθουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Το προϊόν πρέπει να ξεφύγει από τα τοπικά πλαίσια, να γίνει μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που να παράγει οικονομική ευημερία, να παράγει και άλλα γεγονότα για να μην έχει οικονομική ζημιά. Έκανα προσέγγιση με αγάπη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Θα πρέπει να ακολουθήσει τρία βήματα, να υπολογίσει κατανομή των δαπανών ανά κλάδο, υπάρχει το επιχειρησιακό κομμάτι και το κόμματι των επενδύσεων. Και υπάρχει η εφαρμογή. Να δούμε συνολικά τα έσοδα και να δούμε το ακαθάριστο περιφερειακό προϊόν. Όλα αυτά δεν ξέρω αν έχουν μελετηθεί. Σαν πανεπιστήμιο δεν μας κάλεσαν. Υπάρχει προσέλευση ή είναι μηδενικά τα εισιτήρια, πόση είναι η διάρκεια των επισκέψεων των ανθρώπων στις εγκαταστάσεις. Δεν κόπτομαι να γίνω πρόεδρος, το έκανα από αγάπη, είμαι έτοιμος και να παραιτηθώ (σ.σ κάτι που τελικά έκανε)».

Ποιο είναι το πρόβλημα και στη Super League 1: «Το πρώτο αναξιοπιστία, το δεύτερο είναι ότι δεν γίνεται ερευνά, ποιο είναι εργαζόμενοι, αν υπάρχει εθελοντισμός, τα στοιχεία που βλέπω είναι μόνο από τους ισολογισμούς της τελευταίας τριετίας. Μπορεί να υπάρξουν σημαντικά οφέλη άλλα πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία της διοργάνωσης. Να καλλιεργήσουμε την αθλητική κουλτούρα και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής στα γήπεδα. Με δωρεάν εισιτήρια στα παιδιά. Πώς μας πήγαιναν παλιά στην Εθνική με δωρεάν εισιτήρια. Να χρησιμοποιηθούν νέες διαφημιστικές καμπάνιες για ένα νέο μοντέλο και για τον αθλητικό τουρισμό. Έτσι κινούνται η αγορά και οι επενδύσεις και έτσι γινόταν και στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις