Μπέος: «Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ κυβερνούν τη χώρα»

Σε μία συνέντευξη πραγματικό… ποταμό προχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», με τον Δήμαρχο Βόλου να μιλάει τόσο αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, τις πολίτικες ευθύνες τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα όσα έχει βιώσει ο ίδιος κατά την δημαρχεία του. Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, σημειώνοντας πως περιμένει τον κόσμο του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλική πόλη, τις περιπτώσεις του Στέφανου Τζίμα αλλά και του Γιώργου Κούτσια ενώ μίλησε και για τη μάχη της 5ης θέσης με τον Άρη στα Play – off.

Για τα όσα έχει βιώσει ο ίδιος ενώ βρίσκεται στη δημαρχεία του Βόλου: «Κάναμε μία φάτνη και είχε προβατάκια που τα ταΐζαμε συνέχεια, τα φροντίζαμε συνέχεια. Ήταν μία κίνηση για να χαρούν τα παιδάκια στις γιορτές. Σε μία άλλη περίπτωση είχα περιποιηθεί τις γραμμή του τρένου στο Πήλιο με κάποια λουλούδια και ήρθε η υπηρεσία νεωτέρων μνημείων και είπε ότι τα λουλούδια που τοποθέτησα κάνουν κακό στις γραμμές του τρένου, ενώ πιο κάτω έχουν βάλει τραπεζοκαθίσματα και καρέκλες. Τι τραβάει η πατρίδα μου».

Για το ότι ο Κώστας Καραμανλής κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές: «Θεωρώ ότι είναι λάθος η χρονική στιγμή, επειδή τον έχω γνωρίσει, μπορεί να βρίζουμε όμως οι περισσότεροι που έχουν κυβερνήσει δεν ξέρουν το παρακράτος που υπάρχει από κάτω. Πριν 5 χρόνια ένας ταμίας καταχράστηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό, το ανακάλυψα εγώ, τι θα έλεγα ”δεν γνώριζα;” Από τη στιγμή που θέτεις τον εαυτό σου για να διοικήσεις και να εκλεγείς, έχεις ευθύνη. Για εμένα η αρχή και το τέλος του κακού είναι οι συνδικαλιστές».

Για την αναμέτρηση του Βόλου απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Μια γιορτή θα έχουμε την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ καίγεται για τους βαθμούς, έχει κομμάτι από την πίτα στην 1η και τη 2η θέση. Σε πολλά παιχνίδια είδα έναν ΠΑΟΚ που ”έπνιγε” τον αντίπαλο, αλλά σε άλλα παιχνίδια δεν το είδα αυτό. Πριν το παιχνίδι θα υπάρχει ένα τουρνουά στο βοηθητικό γήπεδο με ηλικίες Κ11, Κ12, Κ13, με ακαδημίες των δύο ομάδων. Να έρθουν όσοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν , είναι μία ώρα δρόμος , να έρθουν να πιούνε τον καφέ τους, να φάνε, να δουν το παιχνίδι και να μην υπάρξουν επεισόδια».

Για το ότι πολλοί θεωρούν ότι θα… ξεφουσκώσει η ομάδα, υπογράμμισε: «Δεν ξεφουσκώσαμε τόσες αγωνιστικές, ποδόσφαιρο δεν μαθαίνεις μεγάλος, αλλά σε μικρή ηλικία, εμείς δώσαμε τόσα χρόνια τους καλύτερους μας παίκτες και πετύχαμε τον στόχο των play off με κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο».

Για τους Τζίμα και Κωνσταντέλια: «Πριν δυο μήνες είπα δώστε μου τον Τζίμα να τον βγάλω πρώτο σκόρερ και πάρτε τον μετά, όπως είχα πει για τον Κωνσταντέλια που είναι ζήτημα αν τον κρατήσει του χρόνου ο ΠΑΟΚ, ένα παιδί για να πάει σε κορυφαία πρωταθλήματα. Να δουλέψει, να γίνει ίνδαλμα να αφήσει τα σκουλαρίκια, τα τατουάζ και όλα αυτά. Εύσημα στους ανθρώπους που τον ανακάλυψαν, τον δούλεψαν αλλά και τον Λουτσέσκου ο οποίος τον έβαλε σταδιακά και όχι βιαστικά για να μην τον κάψει. Εγώ θα του πρότεινα να μείνει στον ΠΑΟΚ και να μην βιαστεί να πάρει μεταγραφή».

Για τον Κούτσια, υπογράμμισε: «Ο Κούτσιας είναι μεγάλο ταλέντο, με περιθώριο βελτίωσης αλλά επηρεάζεται από τον θείο του και τον πατέρα του, είναι για κανένα μαντρί να πάνε. Από που να ξέρουν ποδόσφαιρο; Το ποδόσφαιρο έχει μυστικά. Ψυχολογία, εκγύμναση πολλά πράγματα, δεν είναι μόνο πως θα πάρουμε ένα μεγάλο συμβόλαιο , αλλά πως θα δουλέψουμε για να φτάσουμε σε αυτό. Τον επηρέασαν και στον Βόλο όταν είχε έρθει, αλλά θα τους συμβούλευα να είναι μακριά του ποδοσφαιρικά γιατί του κάνουν κακό».

Για τη μάχη του τίτλου, ανέφερε: «Και οι τέσσερις ομάδες έχουν ένα δύσκολο έργο, ΑΕΚ – Ολυμπιακός μπορεί να τελειώσει ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο και ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο, αλλά όλα θα κριθούν στα play of».

Ενώ πρόσθεσε για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης: «Εμείς εκπληρώσαμε τον στόχο μας, στη χειρότερη περίπτωση θα μπούμε με έναν βαθμό διαφορά με τον Άρη και θα διεκδικήσουμε τις λίγες πιθανότητες μας για την 5η θέση. Έχουμε τεράστια προβλήματα, αν είχαμε την ομάδα του καλοκαιριού θα είχαμε 7 βαθμούς διαφορά, αλλά δεν αμφισβητώ τον Άρη, είναι το φαβορί, έχει ιστορία, εμείς είμαστε μία ομάδα μόνο λίγων χρόνων».

Ενώ για την Θόδωρο Καρυπίδη, υπογράμμισε: «Δεν ξέρω αν είναι παράγοντας ή μοντέλο, είναι πρόεδρος σε μία ομάδα που οι φίλαθλοι της προκάλεσαν επεισόδια στο γήπεδο και για αυτό δεν δίνω εισιτήρια. Θα έπρεπε να πληρώσει τις ζημίες που έκαναν οι φίλαθλοι του στο γήπεδο. Δεν ξηγιούνται έτσι οι παράγοντες, θα έπρεπε να έρθει εδώ και να πληρώσει τις ζημιές που έκανε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις